``Gazilik,Milletin gönlündeki en yüce makam``

İçişleri Bakanı Muammer Güler, vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek alınan gazilere, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşullarını sunmanın devlet ve millet olarak en büyük sorumlulukları olduğunu belirtti.

Siyaset 19.09.2013 17:19:26 0
``Gazilik,Milletin gönlündeki en yüce makam``

İçişleri Bakanı Muammer Güler, vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek alınan gazilere, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşullarını sunmanın devlet ve millet olarak en büyük sorumlulukları olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Güler`in 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladığı bildirildi.

Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan vatanın şehit ve gazilerin emaneti olduğunu belirten Güler, "Vatanını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan aziz milletimizin şanlı tarihi, bu uğurda kahramanca verilen mücadelelerle doludur. Türk milleti, var olduğu günden bu yana, ülkesine, milli ve manevi değerlerine, birlik ve beraberliğine yönelen tehditlere karşı canı pahasına mücadele etmiştir. Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, onların paha biçilmez fedakarlıkları sayesinde daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Şehitlik ve gaziliği, "milletin gönlündeki en yüce makam" olarak tanımlayan Bakan Güler, şehit ve gazilerin her zaman milletin haklı gurur kaynağı olduğunu bildirdi. Gazileri vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri olarak nitelendiren Güler, şunları kaydetti:

"Gurur ve övünç kaynağımız olan gazilerimizin hatırasını canlı tutmak, bugünkü ve gelecek nesillerin hafızalarında yer etmesini sağlamak gayesiyle TBMM tarafından cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül günü, `Gaziler Günü` olarak kabul ve ilan edilmiştir. Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınları milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetlerdir. Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmak devlet ve millet olarak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkanlarıyla onların yanlarında olmaya devam edecektir. 

Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içinde, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum."

 
 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA



20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07