GAZZE KATLİAMI MARDİN'DE STK PLATFORMU TARAFINDAN DÜZENLENEN OTURMA EYLEMİ İLE KINANDI

Mardin ve Kızıltepe STK Platformları bugün Mardian Mall AVM Starbucks'ın Mardin şubesinin önünde basın açıklaması ve oturma eylemi düzenledi

Mardin 12.05.2024 12:37:00 0
GAZZE KATLİAMI MARDİN

Mardin ve Kızıltepe STK Platformları bugün Mardian Mall AVM içinde bulunan  Starbucks'ın Mardin şubesinin önünde basın açıklaması ve oturma eylemi düzenledi.

 

Kızıltepe STK platformu Kasım Ergün tarafından okunan basın açıklamasında Siyonist işgalci İsrail’i destekleyen tüm firmalar ve ürünleri protesto etmek ve satın almamak bizim insani, İslami ve vicdani sorumluluğumuzdan biri olduğunu söyledi.

Açıklamanın devamında, Dünyanın en vahşi ve yüksek teknolojik donanıma sahip İsrail askerlerinin işgal ve saldırılarına karşı evini-yurdunu korumak için direnen Filistinli kardeşlerimizin acısını paylaşmak ve zalimlere karşı, mazlumların yanında olduğumuzu dünyaya duyurmak için buradayız.

Gazze yedi aydan beri karadan, havadan ve denizden abluka altına alınarak, uçaklarla, füzelerle ağır bir şekilde imha edilmektedir.

Bugüne kadar 35 binden fazla insan şehit edilmiş ve yüz bin civarında kişi yaralanmıştır. Bunların büyük çoğunluğu çocuklar ve kadınlardır.

Şehirlerin alt yapıları ve üst yapıları (su, elektrik, kanalizasyon, haberleşme, sivil meskenler, hastaneler, Pazar yerleri, camiler, ambulanslar…) ateş altına alınarak tahrip edilmiştir.

 

İsrail’in vahşi ve hukuksuz saldırılarına başta ABD ve İngiltere olmak üzere birçok batılı ülke arka çıkmıştır. Halkının çoğu Müslüman olan ülkeler ise bu soykırıma karşı sessiz ve aciz bir çaresizlik içindedir.

Ancak vicdanın sesini dinleyen ve haksızlık karşısında susmayı içine sindiremeyenler dünyanın dört biryanında mazlum Gazze’nin hukukunu savunduğu gibi, biz de Mardin-Kızıltepe olarak, duruşumuzu ve tarafımızı ortaya koymaya çalışıyoruz.

Hükümetler korku ve iktidar hesaplarıyla pussa da, dünyanın dört bir yanında sivil halkların İşgal ve soykırıma karşı gösterdikleri dayanışma ve protesto gösterilerini çok değerli görüyor ve destekliyoruz.

Bütün halkımızla beraber Siyonist İsrail ve işbirlikçi-destekçi yandaş firmaların ürettiği ürünleri, Çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz, esnafımız ve öğrencilerimiz; hep birlikte ve kararlı bir şekilde yandaş ürünleri boykota devam edelim.

Hangi ülkenin ve hangi sermayedarın olursa olsun, Siyonist işgalci İsrail’i destekleyen tüm firmalar ve ürünleri protesto etmek ve satın almamak bizim insani, İslami ve vicdani sorumluluğumuzdur.

 

Bazı firmalar ve markalar vardır ki, Siyonizm’e ve işgalci güçlere verdikleri açık destek nedeniyle adeta kötülük sembolü haline gelmiştir. Bunlardan birisi de Starbuks’tur. Filistinli- Gazzeli kardeşlerimize bir yudum suyu- bir lokma ekmeği çok gören, masum bebekleri ve çocukları acımasızca katleden soykırımcılara karşı bazı markaların, bazı firmaların ürünlerini hala tüketen varsa büyük bir vebal altındadır.

Sivil direniş ve ahlaki isyana hep beraber destek verelim ve bunu sürdürelim. Hiç olmazsa, sembolik kimi eylemlerimizle tarafımız ve istikametimiz belli olsun.

İsrail ve küresel destekçileri hiçbir hukuk ve uluslararası anlaşmaya uymamaktadır. Ancak İsrail şunu iyi bilmelidir ki; Siyonist İsrail’e ve destekçilerine karşı bütün dünyada büyük bir öfke ve nefret birikmektedir. Bu öfke seli gün geçtikçe birikecek ve kontrol edilemez şekilde büyük bir infiale yol açacaktır. Dedi.

 

Katılımcılar Mardian Mall AVM'de Starbucks Mardin Şubesinin önünde  gerçekleştirdikleri oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER;SELAHATTİN EROL


39.1° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,64% -0,45
  • EURO

    34,97% -0,74
  • GRAM ALTIN

    2422,86% -0,90
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00