?Geçmişten Günümüze Orta Doğu ve Mardin? Uluslararası Sempozyumu Bugün Başladı

Mardin Artuklu Üniversitesi 27-28-29 Nisan tarihlerinde ?Geçmişten Günümüze Orta Doğu ve Mardin? temasını konu alan, çok geniş kapsamlı uluslararası akademik sempozyuma ev sahipliği yapacak.

Mardin 27.04.2017 13:41:46 0
?Geçmişten Günümüze Orta Doğu ve Mardin? Uluslararası Sempozyumu Bugün Başladı

Mardin Artuklu Üniversitesi  27-28-29 Nisan tarihlerinde “Geçmişten Günümüze Orta Doğu ve Mardin” temasını konu alan, çok geniş kapsamlı uluslararası akademik sempozyuma ev sahipliği yapacak.

 

Katılımın çok yoğun olacağı beklenen ve üç gün sürecek uluslararası sempozyuma basın, akademi ve siyaset dünyasından birçok önemli  isim katılacak.

 

Düzenleme Kurulu Başkanlığını Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ahmet Ağırakça ve koordinatörlüğünü Kültür Konseyi adına Dr. Metin Eriş’in yaptığı “Geçmişten Günümüze Orta Doğu Ve Mardin” sempozyumunda; katılımcıların "Stratejik Yapısı İtibariyle Orta Doğu", “Dinler ve İnançlar Açısından Orta Doğu ve Mardin”, "Dünya ve İslâm Dünyası Açısından Bölgesel Gelişmeler ve Orta Doğu", "Milliyetçi Hareketler ve Orta Doğu'da Ulus Devlet Yapıları", “Bilim, Kültür ve Sosyal Yapısıyla Orta Doğu” “Geleceğe Bakarken Orta Doğu ve Türkiye” ana başlıkları altında Ortadoğu’nun tarihten günümüze hemen bütün yönleriyle ele alınacağı ve konuların kapsamlı bir şekilde masaya yatıracağı bildirildi.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi olarak birlikte yaşama kültürünün en güzel örneğini teşkil eden Mardin’in, düzenledikleri akademik etkinliklerle daha da tanınır olmasına ciddi katkılarda bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Ağırakça, binlerce yıllık bir medeniyet tecrübesine sahip Orta doğu ve Mardin’in değerleri, insan tasavvuru, kültür ve medeniyet tecrübesini aktarmanın yanı sıra bu coğrafyanın ortak değerlerine, ortak aklına ve ortak mekânına bilimsel bir katkı sunmak için bu sempozyuma ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

 

27-28-29 Nisan 2017 tarihlerinde Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Konseyi’nin katkılarıyla Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenecek “Geçmişten Günümüze Orta Doğu ve Mardin”  uluslararası sempozyumunun bilim kurulunda Türkiye ve Ortadoğu’nun farklı ülkelerinden alanında uzman, yirmiye yakın bilim adamı ve akademisyen bulunuyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00