Mamak Belediyesi Gençlik Merkezleri Bilim Topluluğu üyesi, 10-27 yaş arası 40 genç ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti
Mamak Belediyesi Gençlik Merkezleri Bilim Topluluğu üyesi, 10-27 yaş arası 40 genç ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti. Uygulamalı Bilim Merkezi, Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi, Ulaşım Tarihi Sergisi ve Açık Hava Sergisi alanlarını gezen gençler zaman içinde bir yolculuğa çıktı. Bilim merkezlerini, fiziksel âlemi genç beyinlere aktarma noktasında bilimsel çalışmaların atölyesi olarak değerlendiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Keşfetmek, araştırmak, merak uyandırmak ve öğrencilerin derslerine birebir destek anlamında bilim merkezlerine ihtiyaç vardır” dedi.
Zaman içinde yolculuk
Bilim ve Teknoloji Koleksiyonu Sergi Alanı Yerleşkesi’nde gerçekleşen gezi kapsamında öğrencilerin ilk durağı uygulamalı bilim merkezi oldu. “Bilime Dokunun!” ilkesiyle tasarlanan deneyler ve düzenekleri yakından gören gençler ardından neolitik devir evi, tunç çağı tablet fırını, demir çağı heykelleri, antik çağ un değirmeni ve zeytinyağı işliği gibi eserlerin sergilendiği Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi’ni gezdi. Özel otomobil koleksiyonunun sergilendiği Ulaşım Tarihi Sergisi’nde zaman içinde yolculuğa çıkan gençlerin gezisi uçak, tren ve otomobillerin sergilendiği Açık Hava Sergisi ile son buldu.
Bilim kulesi hızla yükseliyor
Mamak’ın bilimin merkezi olacağını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Başkentlileri uzayda yolculuğa çıkaracak olan planetaryum kulemizin inşaatına hızla devam ediyoruz. Planetaryum kule öğrencilerimize gençlerimize uzayı tanıtacak, güneş sistemini anlatacak. Aynı zamanda Mamak’a da görselliğiyle değer katacak” dedi. Misket Mahallesi’nde inşa edilen 115 metrelik dev bilim kulesi ziyaretçilerini birebir uzaya yolculuğa çıkaracak. 15 dönümlük yeşil alan üzerine inşa edilen bilim kulesi son teknoloji asimilasyon sistemi ile donatılacak.
‘’HABERŞN OLDUĞU HER YERDE’’
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
9659,96%1,15
34,55% 0,06
36,30% 0,91
2905,89% -3,30
4950,44% -1,62