Tarih: 16.06.2014 14:10

Geleceğin modacılarından profesyonellere taş çıkartan sergi

Facebook Twitter Linked-in

Kurulduğu 1999’dan bugüne Türk yükseköğrenim hayatında ilklerin öncüsü olan Okan Üniversitesi, kuruluşunun 15. yılını kutladığı 2013-2014 Akademik Yılı’nda öğrencilerinin başarıylarıyla da dikkat çekiyor. Geleceğin moda tasarımcılarının yetiştirildiği Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölümünün 4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı Diploma Projesi Sergisi profesyonellere taş çıkartıyor.

Okan Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, moda sektörüne Ümit Ünal, Özlem Süer, İdil Tarzi, Songül Cabacı gibi birçok tasarımcı kazandırmış olan Yrd. Doç. Dr. Turgay Başkan önderliğinde, tasarımcı kimliklerini ortaya koydukları, kendilerini ve Okan Üniversitesi’ni uluslararası arenada temsil edebilecek  özgün tasarımlara imza attılar. Bu yıl 3600 mezun veren Okan Üniversitesi’nde üniversite birincisini çıkarmanın gururunu yaşayan Moda Tasarımı Bölümü, fakülte ikincisi, yüksek onur ve onur belgeleriyle mezun olan öğrencileriyle bu gururu katladı. Diploma Projesi Sergisi ile öğrendiklerini en iyi şek,lde uygulamaya döken öğrencilerin hazırladığı koleksiyonlar 24-25 Haziran 2014 tarihlerinde Polonya Lodz Üniversitesi Moda Defilesi’nde de sergilenecek.

 Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi atölyelerinde profesyonel ekiple hazırlanan tasarımlar üniversitede düzenlenen Diploma Projesi Sergisi açılışında katılımcılara anlatıldı. Öğrencilerden Zuhal Doymuş, yoğun trafik karmaşasındaki ışık geçişlerini “Speed of Light”  koleksiyonuyla sundu. Düzensizlik ve karmaşayı kişinin öncelikle kendi özünde aramasını düşünen Damla Kurtoğlu, “Dissosiyatif kişilik bozukluğu” hastalığını tema olarak seçtiğini belirterek dissosiyatif kişilik bozukluğu yaşayan kişilerin birden fazla karaktere bürünerek yaşadıkları kişilik bölünmelerini No:17 koleksiyonuyla anlattığını söyledi. “Violet” koleksiyon adıyla sokak giyimini işleyen Çağla Gökçe, Kaos’u şöyle tarif etti: “İnsanların birbirinden ayrılan farklılıklarını göz önünde bulundurmamak, farklı kültürlerin bir arada kullanılması, çeşitliliğin bütünlük oluşturduğunu fark etmek, geçmişin üzerine geleceği inşa etmek en iyi şekilde “BİZ”i oluşturacaktır.” “Tao Novus” başlığıyla koleksiyonunu, Konfüçyus’un felsefesini içinde barındıran Yin ve Yang dengesi üzerine konumlandıran Nora Yeksek ise Taoizm ve Yin Yang filozofisinin temelinde zıtlıkların uyumunu barındırmasından yola çıktığını söyledi.

                             

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —