Gelecek Partili Üstün’den BMC’ye ağır suçlama

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Karasu'ya giderek orda bulunan BMC fabrikası önünde bir açıklama yaptı.

Siyaset 7.05.2022 18:15:00 0
Gelecek Partili Üstün’den BMC’ye ağır suçlama

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Karasu'ya giderek orda bulunan BMC fabrikası önünde bir açıklama yaptı. BMC fabrikasının arazisinin tahsis edilmesine ilişkin detayları dile getiren Üstün, tesisin sökülmeye başlanmasına ise tepki gösterdi.

 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Karasu'da bulunan BMC fabrikasının önünde partisinin il ve ilçe yöneticileriyle bir araya geldi.

 

BMC'ye tank, kamyon ve hızlı tren araçları üretimi için 2 bin 200 dönümlük denize sıfır arazi tahsis edildiğini belirten Üstün, BMC'nin Türkiye Tasarruf Mevduat Fonu'na (TMSF) devredildikten sonra 300 milyon dolar karşılığında satıldığını hatırlattı. Şimdilerde fabrikanın sökülmeye başlandığına dikkat çekilen basın açıklamasında Üstün, duruma tepki gösterdi.

 

"BU SÖZLERİ VERENLER NEREDE?"

 

Karasu'daki fabrika tesisine çok fazla yatırım yapıldığını ve burada tank üretileceğine, hızlı tren ekipmanları yapılacağına dair vaatlerin gerçekleşmediğine dikkat çeken Üstün, "Nerede hızlı tren ekipmanları, nerede 500 dönüm kapalı alan ve çalışan 10 bin kişi nerede? Bu sözleri verenler nerede?" diye tepki gösterdi.

 

"İNŞAAT HALİNDEKİ TESİSE RUHSAT VERİLDİ"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Üstün, inşaat halindeki bir tesise çalışma ruhsatı verildiğini dile getirdi; "Makine dönmeyen ve üretim başlamayan yere çalışma ruhsatı verilmez" diyen Üstün, "Şimdi Karasulular, Sakaryalılar ve milletimiz için soruyorum; bu kadar teşvike rağmen tank nerede? Kamyon nerede?" Şeklinde sorumlulara sorular yöneltti.

 

"BEKÇİLER DIŞINDA ÇALIŞAN YOK"

 

Temelin atılmasından bugüne 3 buçuk yıl geçtiğini belirten Üstün, "2023'e de 7 ay kaldı. Karasu'da yarım yamalak bir inşaat dışında hiçbir şey yok" dedi. Fabrikada 10 bin kişinin çalışacağının söylendiğini ifade eden Üstün, "Karasu'dan ve Sakarya'dan bekçiler dışında çalışan yok" diye konuştu.

ŞOV YAPILARAK AÇILMIŞTI

 

"Yerel seçim öncesi olan 2019 yılı Ocak ayında Karasu'da şovlar yapılarak temel atıldı" diyen Üstün, "500 dönümlük kapalı alan yapılacağı, burada tank, kamyon, otobüs, kirpi, ticari araçlar ve hızlı tren ekipmanları üretileceği söylendi. 2023 yılına kadar bunların biteceği söylendi" ifadelerini kullandı.

BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ"

 

Tesisin söküldüğü ve araziye konut yapılacağı iddiaları üzerinde duran Üstün, Fuat Tosyalı'ya seslenerek şunları söyledi:

 

"Fuat Tosyalı'ya soruyoruz: Bu araziyi ne zaman gerçek sahibi olan Karasululara, Sakaryalılara ve Türk milletine iade edeceksin? Sen itibarlı bir işadamısın, geçmişi temizleyecek biri olma.Araziyi sahiplerine iade et. Bu arazide üretim değil konut, otel yapılacağını duyuyoruz. Biz buna izin vermeyeceğiz. Burası, tank yapılmak üzere milletim imkanlarından alınarak size verildi. Tank üretmeyecekseniz derhal devredin.İktidara geldiğimizde hukuk ve mahkemeler yoluyla bu arazinin santimetresini dahi sizde bırakmayacağız ve hesabını soracağız."dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-SAKARYA


Anahtar Kelimeler: Gelecek Partili Üstün’ suçlama
18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00