"Gelenekten Geleceğe Altın ve Gümüşün Işıltısı" Sergisi

TC İzmir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Geleneksel El Sanatları 2015 yılı eğitim dönemi "Sim Sırma( Elde Maraş İşi ) kurs öğrencilerinin yılsonu sergisinin açılışı İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz t

Kültür ve Sanat 22.03.2016 22:05:08 0

TC İzmir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Geleneksel El Sanatları 2015 yılı eğitim dönemi "Sim Sırma( Elde Maraş İşi ) kurs öğrencilerinin  yılsonu sergisinin  açılışı İzmir Valisi  Mustafa Toprak ve İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz tarafından yapıldı.

İzmir'de Sım Sırma Sanatının gelecek nesillere aktarılmasını görevini üstlenen Sim Sırma Sanatçısı Arzu Lal'ın Öğrencilerinin hazırladığı  ve  İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galeri Müdürlüğü Îzmir/Konak'ta ,düzenlenen 2015 yılı eğitim dönemi "Sim Sırma( Elde Maraş İşi )   yılsonu sergi açılısına ilgi ve katılım yoğun oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırladığı Yıllık Kültürel Eğitim Planı çerçevesinde unutulmaya yüz tutmuş süsleme sanatları ve geleneksel el sanatları kursları her yıl olduğu gibi bu sene de oldukça rağbet gördü. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 2015 yılında Çini İşlemeciliği, Elde Maraş İşi, Minyatür ve Tezhip dallarında düzenlenen kurslarda yaklaşık 57 kursiyer eğitimleri tamamlamıştır. Kursiyerlerin öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirdikleri 500’e yakın eserlerin bir bölümü İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Turgut Pura Salonunda 18-27 Mart tarihlerinde İzmirli sanatseverlerle buluşacak.

 
Vali Toprak tarafından serginin açılışında, kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere Sertifikaları verildi.
 
Serginin açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz ve diğer ilgililer ile birçok İzmirli sanatsever katıldı.
 
Sergide konuşma yapan İzmir Valisi Mustafa  Toprak;  “Bugün Şehitler Günü aynı zamanda Çanakkale Deniz Savaşı’nın 101. Anma Günü’dür. Böylesi bir günde bir kez daha bizi bağımsızlığa götüren yolda istiklalimizi ve istikbalimizi koruyan kişileri anıyoruz. Cumhuriyetimizi kurmak, insanlarımızı her türlü düşmandan korumak adına tüm vatandaşlarımıza ve ülkemize öncülük eden bu meşaleyi yakan ve bağımsızlığa gitmemizi sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehit arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.
 
Bununla birlikte, diyoruz ki son zamanlarda ülkemizin birliğine ve varlığına, devletimizin bütünlüğüne yönelen terör hareketlerinin karşısında bizler, birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi koruyarak ve dimdik ayakta durarak, hiçbir yeise, bir heyecana, bir endişeye kapılmadan kararlılıkla ülkemizin tüm kurumlarıyla birlikte terörün karşısında onu ortadan kaldırmak için çalışacağımıza söz veriyoruz.
 
Bu kararlılığı devletimizin her bir kurumunun nezdinde de gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Öncelikle bizler birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi koruduğumuz sürece asla ve asla hiçbir terör örgütü ya da o noktadaki nifaklar hain emellerine ulaşamayacaklardır. Fakat bu konuda bizim bu güvençle birliğimizi ve beraberliğimizi bozmamamız gerekiyor. Bu mutlaktır. Tekrar Şehitler Gününde, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle andığımı ifade etmek istiyorum. Bununla birlikte her bir kurumumuz, Müdürlüğümüz kendi alanında Türk halkımızla birlikte önemli çalışmalarını yürütmektedir.
 
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz de burada sizlerin katkılarıyla, katılımıyla sizlerin beğenisiyle bir taraftan gezip görmeye gelenler, bir taraftan kursiyer olarak boş vakitlerini geçirmek en azından bir meslek sahibi olmak, bir şeyler üretmek adına Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüzün uhdesinde açılan kurslara geliyorsunuz.
 
Burada siz değerli hanımefendileri varsa beyefendilerin elinden çıkmış olan bu değerli eserleri görmüş oluyorum. 57 kursiyer olduğu ifade edildi. Bir taraftan çini işlemeciliği, minyatür, tezhip sanatlarının örneklerini görüyoruz. Sizlerin ürettiklerinin çok güzel ve önemli olduğunu da biliyorum. Onun için başta katılan kursiyerlerimiz olmak üzere katkı sağlayan herkese; Kültür Turizm İl Müdürümüze ve Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Müdürlüklerimize, kurs eğitimcilerine ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Vali Toprak daha sonra sergideki eserleri  tek tek gezerek  yetkililerden bilgiler aldı.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR 

20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07