Gelibolu`da Anlamını Bulan İftar Yemeği

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`nda ``Şehitlik`` iftarı verildi.

Siyaset 14.07.2013 10:45:27 0
Gelibolu`da Anlamını Bulan İftar Yemeği

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`nda ``Şehitlik`` iftarı verildi.

Tarihi yarımadadaki Şehitler Abidesi`nin ön ve yan kısmında oluşturulan masalarda bir araya gelen binlerce kişi iftarını, 98 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında Türk askerinin cephede yediği tam buğday çorbası, arpa ekmeği ile sudan oluşan menüyle açtı. İftara, 98 yıl önce Makedonya, Bulgaristan,Yunanistan, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Lübnan, Suriye, Irak, Filistin, Sudan ve Senegal gibi değişik ülkelerden gelerek, Çanakkale Savaşı`na katılanların torunları da iştirak etti. Kahramanların torunları, duygularını ve dedelerinin anlattığı anıları, konuklara aktardı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, burada yaptığı konuşmada,  Çanakkale`de şehit olanların diğer şehitlerden mertebe olarak farklı olduğuna dair değerlendirmeler olduğunu söyledi. Şehitler içerisinde de Çanakkale Şehitlerinin çok ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Şentop, Mısır`da yaşanan gelişmelere değindi.

Mısır`da yaşanan hadiselerin, dünyada, Avrupa`da ve Amerika siyasetinde, gerçek manada bir iki yüzlülüğün, çitte standardın olduğunu gösterdiğini belirten Şentop, "Amerika`da, Almanya`da, İspanya`da, İngiltere`de, Fransa`da demokrasiyi ülke için, toplum için ortaya koyanlar, Afganistan`a demokrasi getirmek için gidenler, Irak`a demokrasi götürmek için gidenler, bugün Mısır`da demokrasiyi fazla görüyor, lüzumsuz görüyorlar" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Babaşcu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babaşcu da Çanakkale şehitlerinin "beşeri güce, topa, tanka,  gülleye, harp sanayisine, teknolojiye, tek dişi kalmış canavara, maddi medeniyete meydan okuyan bir ruhu" temsil ettiğini söyledi.

Bu ruhun, Uhud’un, Hendek’in, Bedir`in ruhu olduğunu belirten Babuşçu, "Burada asıl olan zafer değil, güç değil, istatistik değil, sayısal üstünlük değil, nicelik değil, burada asıl olan hakikatin safında olmaktır" dedi. Babuşcu, şöyle konuştu:

"Bizim hayat şiarımız, siyasetten muradımız budur. Burada asıl olan,  zulmün karşısında, hakikatin yanında olmaktır. Bugün de daha sistematik, daha sofistike silahlarla namusumuza,  onurumuza,  istiklalimize  uzanan eller var. Kahire Adeviye Meydanı`nda, Bağdat’ta, Şam’da yaşanan büyük hüzün,  büyük acı bizim hüznünüzdür,  bizim acımızdır. Buradan, Çanakkale’den, Kudüs’ü, Gazze’yi, Kahire’yi, Şam-ı Şerif’i, Bağdat’ı, Halep’i, Saraybosna’yı, Kosova’yı, Filibe’yi, Mekke’yi, Medine’yi hasretle, özlemle selamlıyoruz. Seddulabhir’den, Arıburnu`ndan, Conk Bayırı`ndan, Kumkale’den, Eceabat`tan, Kilitbahir’den bütün gönül coğrafyamızı yürekten selamlıyoruz."

İftar programından önce, Makedonya, Bulgaristan,Yunanistan, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Lübnan, Suriye, Irak, Filistin, Sudan ve Senegal gibi yerlerden gelen Çanakkale Savaşlarına katılanların torunlarının getirdiği topraklarla Çanakkale ruhunu ve kardeşliği simgeleyen  çınar fidanı dikimi gerçekleştirildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ÇANAKKALE



32.3° / 20.7°
  • BIST 100

    9829,19%-0,63
  • DOLAR

    34,14% 0,05
  • EURO

    38,25% 0,62
  • GRAM ALTIN

    2935,14% 0,66
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,39