Gelin-Kaynana Çekişmesini Önyargı Körüklüyor!!!

Evlilik süreci, beraberinde birçok sorumluluğu da getiriyor. Eşlerin aileleri ile uyumlu iletişim kurmak mutlu evliliğin anahtarlarından biri olsa da, gelin-kaynana çatışmaları günümüzün en yaygın sorunu olmaya devam ediyor?

Sağlık 13.06.2016 10:36:45 0
Gelin-Kaynana Çekişmesini Önyargı Körüklüyor!!!

 

Evlilik süreci, beraberinde birçok sorumluluğu da getiriyor. Eşlerin aileleri ile uyumlu iletişim kurmak mutlu evliliğin anahtarlarından biri olsa da, gelin-kaynana çatışmaları günümüzün en yaygın sorunu olmaya devam ediyor…

 

Zaman zaman espri konusu dahi olan gelin-kaynana geçimsizliği ve çözüm önerileri ile ilgili açıklama yapan Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, aile içi iletişimde gelin-kaynana ilişkilerinin önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Dr. Ejder evlilikte en çok karşılaşılan sorunların başında gelin kaynana çatışmasının geldiğine dikkati çektiği açıklamasında, yüzyıllardır süregelen bu çatışmanın en önemli sebebinin ‘ön yargılar’ olduğu ifade ederek, gelinin kaynanaya, kaynananın da geline karşı tutumunu peşin hükümlerin belirlediğini ve ön yargılara göre hareket ettiklerini bildirdi.

 

“Boşanmalara Kadar Varan Bu Çatışmaların Sebepleri Var…”

Evliliği derinden yaralayan, hatta boşanmalara kadar varan bu çatışmaların sebeplerinin bulunduğunu anlatan Dr. Ejder, bu sorunları ‘Ailelerin damat veya gelini beğenmemesi, kültürel yapı farklılıkları, , aşırı koruyucu davranmaları, her şeyi birlikte yapmak istemeleri, çiftin evine teklifsizce girip çıkmaları, çiftlerden birinin veya her ikisinin maddi olarak ailelerine bağımlı olmaları, aynı evde oturuyor olmaları, çiftin hayatına ve kararlarına sürekli karış­maları” olarak sıraladı.

 Önyargılardan Vazgeçilmeli…

Eşleri tarafından cinsel veya duygusal doyumsuzluk yaşayan kadınların ilk erkek çocuklarına aşırı bağımlı olduklarını belirten Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Ejder, annelerin oğullarına olan bu düşkünlüklerinin onun başka bir kadına sevgi veya aşk duymasına karşı tahammülsüzlük oluşturduğunu söyledi. Gelinlerin de sürekli olarak anneleri ile kayınvalidelerini kıyaslamaları veya kayınvalidenin gelinini kendisi ile kıyaslamasının sonucunun her iki tarafın da aşırı beklenti içine girmesine sebep olduğunu hatırlatan Dr. Ejder, “Gelinlere önerim önyargılardan uzak durun, bu zamana kadar kaynanalar için söylenmiş hatta şehir efsanesi haline gelmiş tüm sözlere unutması; kayınvalideler içinse önerim oğlunun eşini ‘gelin’ olarak görmemesi ve fırsat vermesi. Her ikisinin de kalbinin sesini dinleyerek hareket ederse sorunların büyük bir bölümünün ortadan kalkacağını düşünüyorum.” şeklinde sözlerine son verdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22