Gemlik Kitap Limanı’nda edebiyat, basın ve spor konuşuldu
Gemlik Kitap Limanı, sevilen gazeteci, yazar, edebiyatçı ve yorumcuları Gemliklilerle bir araya getirmeye devam ediyor.
Gemlik Kitap Limanı, sevilen gazeteci, yazar, edebiyatçı ve yorumcuları Gemliklilerle bir araya getirmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz Pazar günü ziyarete açılan Gemlik Kitap Limanı’nı binlerce kitapsever ziyaret etti. Gün boyu çeşitli okullardan öğrencilerin de geldiği fuarda, Gemlikli yazarlar da okurlarıyla birbuluşmaya devam etti.
Fuarda Edebiyatçı ve yazar Osman Balcıgil, Gazeteciler Sedat Bozkurt ile Tolga Şardan ve eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu düzenlenen programlarda Gemliklilerin karşısına çıktı.
Tarihi ve toplumsal olayları edebi şekilde kurgulayarak romanlaştıran gazeteci ve yazar Osman Balcıgil, edebiyat, sanat, Türkiye’nin içinde bulunduğu sosyal ve siyasi gelişmelerden bahsetti. Balcıgil okurlarını haksızlık ve adaletsizliklere karşı direnmeye, tepki göstermeye çağırdı. Balcıgil söyleşiden sonra kitaplarını imzalayarak okurlarıyla fotoğraf çektirdi.
Günün ikinci programında gazeteciler Sedat Bozkurt ve Tolga Şardan söyleşisi gerçekleşti. İki gazeteci, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi durum, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yerel seçimler ile gazetecilik hakkında konuştu.
Günün son programında ise eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, son kitabı hakkında Gemliklilerle bir araya geldi. Toroğlu’nun kendini anlatırken “Atatürk denen adamı çok seviyorum ve ona saygısızlık edenleri lanetliyorum” şeklindeki samimi ifadesi izleyenlerden büyük alkış aldı. Toroğlu, Süper Lig’in Avrupa’daki ekonomik olarak en büyük beşinci ya da altıncı lig olduğunu söyleyerek, ülkemizdeki şampiyonların Şampiyonlar Ligi’nde oynaması gerektiğini dile getirdi. Geçmişte Türk sporunu etkileyen konular hakkında gelen sorulara da cevap veren Toroğlu, söyleşiden sonra kitabı “Oynadım, Oynattım, Oynatalım”ı imzalayarak sevenleri ile fotoğraf çekildi.
Gemlik Kitap Limanı’nda bugün 18:00’de Metin Özkan, Bir İnsan Neden Yazmalı söyleşisi, 19.00’da Zübeyde Sarı, İlhan Cihaner, Tolga Şirin, Adalet ve Anayasa, Türkiye'nin Geleceği söyleşisi, 20.00’de Erhan İzgi, Türk Dilinin Tarihteki ve Günümüzdeki Durumu söyleşisi gerçekleşecek.
,
ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA/GEMLİK
-
1
Doğan Bekin’ suni gübre de Yaşanan tedarik sorununu TBMM'ye Taşıdı
-
2
TBB, 88 BELEDİYEYE 90 HİZMET ARACI HİBE ETTİ
-
3
Mamak Belediyesi Makut Ekibine Kapsayıcı Afet Eğitimi
-
4
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Şehir Hastanesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
-
5
Mardin'de İç Sularda Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
-
6
ÇOLAKOĞLU METALURJİ’NİN YILDIZ ESKRİMCİLERİ TÜRKİYE’Yİ İSPANYA’DA TEMSİL EDECEK
-
7
MARDİN 1969 SPOR MENEMEN FK DEPLASMANINDAN 3 ALTIN PUANLA DÖNÜYOR
-
8
MİDYAT -DARGEÇİT KARAYOLUNDA 2 ARACIN ÇARPIŞMASI SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI
-
9
24 İlde DEAŞ Düzenlenen Operasyonlarda 88 Şüpheli Yakalandı
-
10
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Olacak.
-
11
ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN GENÇLERE BÜYÜK DESTEK
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,04
-
EURO
51,25% -0,07
-
GRAM ALTIN
6249,48% -2,71
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08



