Gemlikli Çocuklar Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor
Uğur Böcekleri Kreş ve Gündüz Bakımevlerinin Merkez ve Cumhuriyet Mahallesi şubelerinde yürüttüğü kapsamlı etkinlik programlarıyla çocukların bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimine katkı sunmayı sürdürüyor.
Gemlik Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde Uğur Böcekleri Kreş ve Gündüz Bakımevlerinin Merkez ve Cumhuriyet Mahallesi şubelerinde yürüttüğü kapsamlı etkinlik programlarıyla çocukların bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimine katkı sunmayı sürdürüyor.
Uğur Böcekleri Kreşi Merkez Şubesi’nde eğitim dönemi boyunca gerçekleştirilen atölye ve uygulama programları, çocukların çok yönlü gelişimini destekleyen içerikleriyle dikkat çekti.
Dolgu Oyuncak Yapımı Atölyesi’nde minikler el becerilerini ve tasarım kabiliyetlerini geliştirirken, Masal Atölyesi ile dinleme, anlama ve yorumlama becerilerini pekiştirdi. Ritim Atölyesi’nde müzikle tanışan çocuklar ritim duygularını güçlendirirken, Kodlama Atölyesi sayesinde erken yaşta analitik düşünme ve problem çözme becerilerinin temelleri atıldı.
Kinetik Kum, Drama, Masal ve Bilim etkinlikleriyle keşfetmeye dayalı öğrenme deneyimi yaşayan öğrenciler; Tuz Seramiği, Puf Boyama ve Akıl-Zekâ Oyunları atölyelerinde ise yaratıcılıklarını ve zihinsel süreçlerini geliştirme fırsatı buldu. Düzenlenen Kostüm Partisi ile sınıflar renkli görüntülere sahne olurken, çocuklar eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşadı.
Cumhuriyet Mahallesi Şubesi’nde gerçekleştirilen programlarda ise aile katılımını esas alan etkinlikler öne çıktı. Anne–çocuk etkileşimini güçlendirmeyi hedefleyen atölye çalışmaları, hem pedagojik hem de sosyal açıdan güçlü içerikleriyle dikkat çekti.
Mini Pizza Yapımı, Zencefilli Kurabiye ve Meyve Salatası etkinliklerinde minikler anneleriyle birlikte üretim sürecine katılarak paylaşma kültürünü deneyimledi. Uygulamalı mutfak çalışmaları sayesinde çocuklar el-göz koordinasyonlarını geliştirirken, dikkat ve görsel hafıza becerilerini de pekiştirdi.
Devam eden programlar hakkında konuşan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, “Amacımız çocuklarımızın güvenli bir ortamda vakit geçirmesini sağlamanın yanı sıra; onların araştıran, sorgulayan, özgüvenli, üretken ve mutlu bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak. Sanat, bilim, spor ve aile katılımını esas alan etkinliklere devam edeceğiz” dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA/GEMLİK
-
1
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Midyat İlçesinde Toplu Açılış Yaptı
-
2
AK PARTİ MARDİN İL BAŞKANLIĞI'NDAN ''MARDİN VEFA İFTARI''PROGRAMI
-
3
Bakan Işıkhan, Mardin’de Ziyaretlerde Bulundu
-
4
Mamak’ta İlkokul Öğrencilerine Ekolojik Eğitim
-
5
Mehmet Dicle: ''Niksar Merkezli Deprem Hepimizi Derinden Endişelendirdi''
-
6
Mardin'de Fakülte Uygulama Alanında Yerel Üzüm ve İncir Çeşitlerinin Dikimi Gerçekleştirildi
-
7
Fields madalyalı matematikçi Türkiye’de konferanslar verecek
-
8
Türk Dünyası’ndan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret
-
9
Ortadoğu Gerilimi Otomobil Fiyatlarına Yansıyacak
-
10
İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne YÖKAK’tan 5 Yıllık Tam Akreditasyon
-
11
ABB’DEN, İFTARA YETİŞEMEYEN VATANDAŞLARA MOTOKURYELERLE KUMANYA DAĞITIMI
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65



