`Genç Hekimler Buluşuyor, Sağlığın Geleceğini Konuşuyor`

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Genç Hekimler Buluşuyor, Sağlığın Geleceğini Konuşuyor" toplantısına katıldı.

Sağlık 8.03.2015 15:06:59 0
`Genç Hekimler Buluşuyor, Sağlığın Geleceğini Konuşuyor`

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Genç Hekimler Buluşuyor, Sağlığın Geleceğini Konuşuyor" toplantısına katıldı.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, tıp fakültesi öğrencileriyle bir araya gelip, sorunlarını ve düşüncelerini dinlemek istediğini belirterek, "Hekimliğin zorluğu, sürekli, 24 saatte bir gelişen binlerce bilimsel gelişmeyi takip etmektir. O binlercenin içinde bu salonda olanların da rol alması lazım. Dolayısıyla dünyanın tükettiklerine üreten de olabilmeliyiz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, gençlerin üretim kabiliyetini yüzde 10 geliştirmeyi başarmanın önemine işaret ederek, geleceğe başarıyla hazırlanmış gençler sayesinde ülkenin yeraltı zenginliklerine ihtiyacı olmayacağını dile getirdi. 
Bakan Müezzinoğlu, ülkede petrol ya da enerji kaynaklarının olmaması nedeniyle hayıflanmak yerine var olanların zenginliğe dönüştürülmesinin yollarını bulmak gerektiğini kaydetti.

Bakanlığın, gençlerin sorunları dinlemek için toplantılar gerçekleştirdiğini hatırlatan Müezzinoğlu, toplantıların birinci periyodunda 75 bin, ikinci periyodunda ise 490 salonda 95 bin gençle biraraya geldiklerini anlattı.

Toplantıda öğrenciler tıp eğitimi alanındaki sorunlarına ilişkin sunumlar gerçekleştirdi.

Toplantıya, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Hacı Ömer Tontuş, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Erbil, Cleveland Clinic Kalp Damar Hastalıkları Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Tuzcu ve bakanlık üst düzey bürokratları katıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04