GENÇ İŞ ADAMI İBRAHİM KÖSEN KIZILTEPE İLÇESİNE 24 DERSLİKLİ MODERN LİSE YAPTIRACAK

Mardinli iş adamı Ak Parti 27.dönem Mardin Milletvekili adayı İbrahim Kösen , Mardin`in en büyük ilçesi olan Kızıltepe ilçesine 24 derslikli bir lise yaptırma kararı aldı.Kızıltepe Kenan Kösen Anadolu Lisesinin Eylül-2020 tarihinde eğitime başlaması pla

10.07.2019 16:39:46 0
GENÇ İŞ ADAMI İBRAHİM KÖSEN KIZILTEPE İLÇESİNE 24 DERSLİKLİ  MODERN LİSE YAPTIRACAK

Mardinli  iş adamı Ak Parti 27.dönem Mardin Milletvekili adayı İbrahim Kösen , Mardin'in en büyük ilçesi olan Kızıltepe ilçesine 24 derslikli bir lise yaptırma kararı aldı.Kızıltepe  Kenan Kösen Anadolu Lisesinin Eylül-2020 tarihinde eğitime başlaması planlanıyor. 

 

Kızıltepe ilçesinin en eski lisesi olan ve geçtiğimiz yıllarda yıkılarak,ödenek yetersizliği nedeniyle yapılamayan Kızıltepe  Lisesinin ,Tekrar Eğitime başlaması için  karar veren DEKİNSAN Grup Yönetim Kurulu Üyesi  ve Ak Parti 27.dönem Mardin Milletvekili adayı olan İbrahim Kösen Lisenin yaniden Eğitime kazandırılması için Mardin Valiliği ile temasa geçerek,24 Derslikli Kızıltepe ilçesinin ve Bölgenin en donanımlı Modern bir Lise haline getirilerek ,Milli Eğitime hibe edilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

 

Bugün Mardin Valiliğinde düzenlenen Protokol İmza Töreninde konuşan  Hayırsever İş Adamı İbrahim Kösen Babasının adını verecekleri Kenan Kösen Anadolu Lisesinin 24 Derslikli olacağını ve Bölgenin en modern ve doananımli lisesi olacağını belirterek,Lisenin Eylül 2020Tarihinde eğitime açılacağını duyurdu.Kösen Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni  Abdullah Ortaç'a  şunları söyledi;''Bugün Sayın Valimiz Mustafa YAMAN ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup SARI’yla Kızıltepe’de yapıp Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe edeceğim 24 Derslikli Anadolu Lisesi için protokol imzaladık. Eğitim sevdalısı değerli babam Kenan KÖSEN’in ismini vereceğimiz bu tam donanımlı Lisemizin Mardinimize hayırlı olmasını diliyorum.''Dedi.

 

Mardin Valiliğinde düzenlenen imza törenine Mardin Valisi Mustafa Yaman,Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Mardinli İş Adamı İbrahim Kösen katıldı

 

Mardinlilerin nerede otururlarsa otursunlar memleketlerine sahip çıkmasının çok asil bir davranış olduğunu vurgulayan Mardin Valisi Mustafa Yaman ise, "Hemşerilerimiz Mardin'in  özellikle eğitim sorunlarının ortadan kaldırılması için birbirleriyle yarış içerisindeler. Bunlardan birisi de Ankara'da yaşayan İbrahim Kösen  Doğduğu İlçeye  24 derslikli çok modern bir lise yaptıracağını taahhüt etti. Bu okuldan mezun olacak çocuklarımızın gelecekte bu ülkenin söz sahibi insanları olacak" diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN.


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19