GENÇ İŞADAMLARINDAN SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI?NA ZİYARET

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman ve Yönetim Kurulu üyeleri, Savunma Sanayi Müsteşarlığı?nı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Gündem 24.01.2018 12:08:53 0
GENÇ İŞADAMLARINDAN SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI?NA ZİYARET

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman ve Yönetim Kurulu üyeleri, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman ve beraberindeki heyet Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir’in ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi’nin yanı sıra Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş ve SSTEK Genel Müdürü Mustafa Gürsoy da katılım gösterdi.

 

Başkan Ercan Kahraman, Türkiye’nin savunma sanayinin gelişimine katkı sunmak ve bu alanda yatırım yapmak isteyen çok sayıda üyeleri olduğunu ve bu konuda yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyerek TÜGİAD ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. TÜGİAD’ın; milyarlarca dolarlık ihracat gerçekleştiren sanayici ve işadamlarını bünyesinde topladığını belirten Kahraman, tüm üyeleriyle ülke ekonomisine katkı için azim ve kararlılıkla çalıştığını anlattı.

 

“Savunma sanayi alanında yatırım hedeflerimiz var”

 

Bu görüş alışverişlerinin üyelerinin yeni yatırımlarına hız ve yön verdiğini kaydeden Kahraman, son dönemde yaptıkları çalışmalardan örnekler vererek şunları söyledi:

 

“Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakan Yardımcımız ve ilgili bürokratlarıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Üyelerimiz her konuda detaylı bilgi sahibi oldu ve bu toplantı sonrasında farklı alanlarda yatırım planlarını hayata geçirme imkanı buldular. Keza Tarım Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız bir başka toplantı sonrasında da çok sayıda üyemiz bu alana yatırım yaptı. Savunma sanayinde de hali hazırda faaliyet gösteren çok sayıda üyemiz yanında bu alana yatırım yapmak isteyen arkadaşlarımız da var. Sizlerin görüş ve önerileriniz, yatırım yapmak ve savunma sanayimizin gelişmesine de katkı sunmak isteyen; bu konuda istekli ve hevesli olan bizler için büyük öneme sahip.”

 

“Savunma Sanayi ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor”

 

Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, bu alanın ülkenin geleceği için büyük önem taşıdığını kaydederek, hedeflerinin savunma sanayini desteklemek ve geliştirmek olduğunu söyledi. Türk savunma sanayinde, son dönemlerde yapısal bir değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

 

“Alt yüklenici rolündeki işadamlarını elimizden geldiği kadar destekliyoruz. Savunma sanayi, teknoloji yoğun bir alan ve bu alana girmek ilk etapta zor olabilir. Bu konuda yol gösterme mekanizmasını geliştirmek, işin başarıya ulaşmasını sağlamak, teşvik mekanizmaları oluşturmak bizim görevimiz. Bunun için bir fon oluşturduk; Savunma Sanayi Destekleme Fonu. Gençlerin fikirlerini hayata geçirmek üzere destek vermek istiyoruz. Özellikle havacılık ve uzay alanında çalışmalarımız sürüyor. Sizlerin de bu alanda çalışmalarını bekliyoruz.”

 

“Savunma ve havacılık konusunda kümelenmelere önem veriyoruz”

 

Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi de savunma ve havacılık konusunda kümelenmelerin önemine dikkat çekerek, “Ankara, İstanbul, Eskişehir, Bursa ve İzmir’de savunma ve havacılık kümelenmesi var. Bunu yaygınlaştırmak istiyor ve bu alanda teşvik veriyoruz.  Bu kümeler vasıtasıyla güç birliği yapılmasını istiyoruz.” dedi.

 

Bir ürünün Türkiye’de geliştirilse bile dışarıdan tedarik edildiğini ifade eden Tüfekçi, bu eksikliği gidermek için alt sistemi oluşturmak istediklerini ve sanayileşme politikalarının bu alt sistemleri yapan firmaları çoğaltmak olduğunu söyledi.

 

“Sanayici ile devletin işbirliği yapması lazım”

 

Savunma sanayinde güçlü olan ülkelerde ciddi bir ekosistem olduğuna işaret eden Tüfekçi, şunları anlattı: “Türkiye’de savunma sanayinde 35 bin kişi çalışırken Fransa’da sadece uydu alanında 35 bin kişi çalışıyor. Biz bunu geliştirmek istiyoruz. Sanayicilerimize yol göstermek istiyoruz. Toplamda 60 milyar dolarlık bir portföyümüz var. Savunma sanayinde risk faktörleri yüksek, o yüzden el ele vererek çalışmalar yapmak gerekiyor. Bu anlamda sanayiciyle devletin beraber çalışma yapması gerekiyor ” diye konuştu.

 

Savunma sanayinde tedarik ekosistemine yeni bir yönetim ya da yönetişim sistemi getireceklerini ifade eden Tüfekçi, bu sene konulan yatırım hedefleri, destekler, sertifikasyon, izin ve belgelendirmeler gibi konularda da detaylı bilgi paylaşımında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88