GENÇ MÜSİAD?TAN HAYATA GEÇ KALMA! PROJESİ

Mardin Genç MÜSİAD, (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği) ?Hayata Geç Kalma! 24 Çok Geç? projesi kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrencileriyle buluştu.

Mardin 2.12.2015 18:00:15 0
GENÇ MÜSİAD?TAN HAYATA GEÇ KALMA! PROJESİ

Mardin Genç MÜSİAD, (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği) “Hayata Geç Kalma! 24 Çok Geç” projesi kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrencileriyle buluştu.

2016 Yılı itibarıyla uygulamaya başlanacak olan Genç MÜSİAD’ın İş başı eğitimi ve staj projesi KYK’nın konferans salonunda düzenlenen bir kariyer günü etkinliği ile üniversite öğrencilerine tanıtıldı. Genç MÜSİAD’ ın her ay düzenlediği Kariyer günü etkinliğinin bu ay ki Konuğu Vali Yardımcısı Tolga Kamil ERSÖZ oldu.

Programa Genç MÜSİAD Mardin Şube başkanı Lokman GÜNLÜOĞLU, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nureddin KASAP, KYK Yurt Kur İl Müdürü Hüseyin CAN, Kasımıye Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Sedat DUMAN ve Vali Yrd. Tolga Kamil ERSÖZ katıldı.

Hayata Geç Kalma! 24 Çok Geç Projesi ile Öğrencilerin henüz okullarında okurken eğitimden arta kalan zamanlarında meslekleriyle ya da çalışmayı planladıkları iş ile ilgili ücretli iş başı eğitimi ve staj yapabilecekleri vurgulandı. Öğrencilerin bu programa katılmak ve programdan faydalanmak için tek yapmaları gerekenin www.24cokgec.com adlı internet sitesindeki gerekli bilgileri ve formları doldurmak olduğu belirtildi.

Programın İşverene, Öğrencilere ve Ülkeye yapacağı katkılardan bahseden Mardin Genç MÜSİAD Teşkilat Birimi Başkanı Şeyhmus KAYMAZ, Öğrenciler açısından; Alanını tanıma ve pratik kazanma, İş alanlarını gözlemleme, İşin aşamalarını öğrenme ve teorik bilgiyi uygulama imkânı bulma, İş hayatını öğrenme, Sorumluluk bilincini geliştirme, Yaşama erken atılma, İşsizlik kaygısından kurtulma, Hayatını erkenden planlama gibi katkılarının olacağını belirtti. İşveren açısından; Nitelikli eleman yetiştirme, İstihdama katkıda bulunma, iş yerinde çözülmesi gereken pratik konularda hız kazanma, İş yükünün azalması, Yeni mezun öğrencilerin tecrübesizliğini ortadan kaldırmaya destek olma, İlerleyen dönemde çalışan bulma konusunda kolaylık gibi katkılarının olacağını belirtti. Ülke açısından; işsizlik oranında azalma, nitelikli iş gücü, Üretimde ciddi oranda artışa katkıda bulunacağını dile getiren Kaymaz; 24 Çok Projesi’den  üniversite okuyan bütün geçlerin katılabileceğini kaydetti.

 Gençlerin Hayatına hazırlanırken diğer yönlerini eksik bırakmamaları gerektiğini dile getiren MÜSİAD Mardin Şube başkanı M. Nureddin KASAP Konuşmasında, Gençlerin bir spor dalı ile uğraşmaları gerektiğini, sanatın müzik tiyatro edebiyat gibi güzelliklerinden eksik kalmamaları gerektiğini, Bunun yanında Dinlerini iyi tanıması  gerektiğini ve son olarak da ön yargılarını kırmaları gerektiğini dile getirdi.

 Programda Hayat Tecrübelerini Paylaşan Vali yardımcısı Tolga Kamil ERSÖZ samimi üslubuyla öğrenciler tarafından ilgi ile dinlendi. Konuşmasında “öğrencilerin hiçbir şey ile ilgili “ben yapamam” psikolojisine girmemeleri gerektiğini eğitim ve yaşam hayatları boyunca hep akılcı davranmaları gerektiğini dile getirdi. İngilizcenin artık bir zorunluluk olduğunu ifade eden ERSÖZ, dünyada çokça konuşulan İngilizce ve Arapça gibi dillerin öğrenilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Program sonrasında Öğrenciler ikramların yapıldığı salona geçerken 24 Çok Geç Stant etkinliği gerçekleştirildi ve katılmak isteyen öğrencilerin ilk kayıtlar alındı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00