Genç işadamları Güneydoğu İçin Kolları Sıvadı

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ve GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal girişimcilik için, ekonomik büyüme ve istihdam için Diyarbakır'ı Teşvik Edecek. TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen ve GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, çözüm sürecine destek olmak için kolları sı

Polisiye Haberler 24.07.2013 02:07:50 0
Genç işadamları Güneydoğu İçin Kolları Sıvadı

 TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ve GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal girişimcilik için, ekonomik büyüme ve istihdam için Diyarbakır’ı Teşvik Edecek. TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen ve GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, çözüm sürecine destek olmak için kolları sıvadılar. İş yaşamında girişimcilikleriyle bilinen genç işadamları bu kez çözüm sürecine girişimcilik umutları ekecek.

 

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkan Ali Yücelen girişimcilik için, ekonomik büyüme için ve istihdam için Diyarbakır’ı teşvik etmenin önemine değinerek sadece “Bizler çözümün, barışın, huzurun, ekonomik kalkınmanın ve toplumsal refahın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Diyarbakır’ın cesur genç girişimcilere ihtiyacı var. Yılmayın cesur olun. TÜGİAD ve GÜNGİAD olarak girişimcilerin yanında olacağız. Diyarbakır’ı teşvik etmek için hazırız, ama sadece Diyarbakır ya da Güneydoğu değil, milletimiz kazanacak” dedi.  

Çözüm sürecine katkısı yadsınamayacak ekonomik kalkınma için bölgede girişimcilik kültürü oluşturularak yatırım için cezbedici nokta haline getirmeyi hedefleyen TÜGİAD ve GÜNİGAD üç ayaklı bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Dicle Üniversitesi işbirliği ile Girişimcilik Diyarbakır’da akademik müfredata dahil edilip gençlere finansal yazma okuma, pazarlama, iş planı geliştirme vb önemli konularda eğitim verilecek. Teorik eğitimin ardından düzenlenecek olan Girişimcilik Yarışması ile gençlere girişimcilik projelerini seçkin işadamlarından oluşacak bir jüriye sunma imkanı tanınacak ve gerekli görülmesi durumunda birinci gelen projeye ortak olunacak. Daha sonrasında projenin son ayağını oluşturacak olan “6. Bölgeye Teşvikler ve Girişimcilik” ile ilgili seminerler düzenlenecek.

Yerel girişimcilerin yetiştirilmesinin önemini vurgulayan GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal “Yatırım vaatleri hep havada kaldı. STK’lar bölgemizde kebap yedikten sonra gidiyor. Her zaman kebaba bekleriz ama yatırım ve üretim istiyoruz” diye konuştu. Hakan Akbal’a destek ise TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen’den geldi. Yücelen “Artık silahlar değil, Güneydoğu

 

girişimciliği konuşacak. Güneydoğu bölgemiz artık terörle ve ölüme değil, dinamik girişimcileriyle anılsın, yeni yatırım merkezi olarak anılsın istiyoruz. Biz de bunun için Hakan Akbal ile aylardır üzerinde çalıştığımız projemizi hayata geçireceğiz” dedi.

 Küresel ekonominin kırılganlaştığı ve Türkiye ekonomisinin farklı açılardan baskıya maruz kaldığı bir dönemde ülke ekonomimizin her fırsatın değerlendirilerek güçlendirilmesinin önemine değinen TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen “İş dünyasının klişelerini kıracağız. Kimseyi bir yere yatırım yapmaya zorlayamazsınız. Eğer bir yerde, işgücü, huzur, yaratıcı fikirler varsa yatırımcılar çağırmadan da gelirler. Ancak, önemli olan bölgenin gençlerinin kendi gelecekleri için, kendi fikirleriyle ekonomik gelişmeye katkıda bulunmaları. Kuracakları inovasyon odaklı, gelecek vaad eden sektörlerdeki firmalar, büyük yatırımcıların yapacağı her türlü yatırımdan daha değerlidir. Bizler vaat tüccarı değiliz. Ne yazık ki bazıları bölgeye gidip konuşma yapmayı icraat sayıyor. Bizler, genç işadamları olarak icraata dayalı söylem yolunda ilerlemeye kararlıyız. Gençlerimizi, fikirlerini hayata geçirmek için kendi şirketlerini  kurmaya teşvik etmek ve bunun en doğru şekilde nasıl yapılacağı konusunda yönlendirmek istiyoruz. Güneydoğu’da girişimciliğin tohumlarını ekerek Güneydoğu’yu bir marka haline getirme hedefiyle çalışacağız” dedi.

 

ABDULLAH ORTAÇ_ÖZEL HABER


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10680,00%-0,82
  • DOLAR

    32,95% 0,25
  • EURO

    35,28% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2456,69% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00