Genç Seyyahlar Mardin`e Hayran Kaldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 26 Haziran – 02 Eylül tarihleri arasında, 81 İlde 14-24 yaş grubu gençlere yönelik düzenlenen ‘' SEYYAH ULU ÇINAR İZİNDE ‘' projesi kapsamında düzenlenen geziler Mardin'de başladı.

Polisiye Haberler 3.09.2013 13:07:42 0
Genç Seyyahlar Mardin`e Hayran Kaldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 26 Haziran – 02 Eylül tarihleri arasında, 81 İlde 14-24 yaş grubu gençlere yönelik düzenlenen  ‘’ SEYYAH ULU ÇINAR İZİNDE ‘’ projesi kapsamında düzenlenen geziler Mardin’de başladı.

‘’ Seyyah Ulu Çınar’ın izinde ‘’ projesi kapsamında Trabzon,Adana, Hatay, Reyhanlı ve Kıbrıs İllerinden gezi için gelen 360 Genç Mardin’i gezerek,Gördükleri karşısında adeta büyülendiler,Mardin`in Tarihi Güzelliklerin yerinde görme şansını bulan seyyah gençler,Mardin`in güzelliklerini görmenin,Yemeklerini yemenin hazzını yaşadılar.

 Mardine gelen gençler  4 günlük kamp süresinde Dinlerin ve Dillerin şehri olan Mardin’de Kasımiye Medresesi, Zinciriye Medresesi,  Ulu Cami, Kırklar Kilisesi, Deyrulzafaran Manastırı, Mor Gabriel Manastırı, Tarihi konakları gezdirilerek Dünyada benzeri olmayan Mardin Sinema Derneği bünyesinde olan Açık hava sinemasında Film gösterimi yapılacaktır. Ayrıca İlimizin kültürünü tanıtmak amacıyla Mardin Reyhani Grubu tarafından; Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice şarkılar eşliğinde coşkulu şekilde eğlenen gençlere çiğköfte yapılarak dağıtılmıştır.

‘’Seyyah Ulu Çınarın İzin’de ‘’ projesi kapsamında Mardine gelen Trabzon ve Hatay kız kafilesi için yapılan ilk tanışma toplatısına katılan Mardin Valisi  Dr. Ahmet CENGİZ gelen gençlerimizle tek tek tanışarak Mardin’in Tarihi ve Kültürü hakkında bilgi verdi. Ayrıca Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması konusunda tavsiyede bulundu. Sizleri burada ağırlayacağımız için çok mutlu olduk, umarım sizlerde iyi dileklerle Mardin’den mutlu olarak ayrılırsınız dedi.

Mardin Gençlik ve Spor il müdürlüğü Organizasyonu ile ‘’ Seyyah Ulu Çınarın İzinde’’ projesi kapsamında Mardin’den de 400 genç Denizli, Ankara, Antalya, Sinaop ve Van iline giderek,bu illerimizin tarihi ve Turistik yerlerini gezme fırsatını yakaladılar.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00