Gençler Ücretsiz Balkan Gençlik Hareketi’nde Buluştu
Türkiye’nin farklı illerinden seçilen gençler, Balkan coğrafyasının kültürel çeşitliliğini ve dayanışma ruhunu yaşamak için düzenlenen Balkan Gençlik Hareketi projesinde bir araya geldi.
İstanbul, Denizli, Eskişehir, Afyon ve Antalya’dan seçilen gençler, 4000 başvuru arasından 4 aşamalı değerlendirme sonucu projeye katılma hakkı kazandı.
Türkiye’nin farklı illerinden seçilen gençler, Balkan coğrafyasının kültürel çeşitliliğini ve dayanışma ruhunu yaşamak için düzenlenen Balkan Gençlik Hareketi projesinde bir araya geldi.
İstanbul, Denizli, Eskişehir, Afyon ve Antalya’dan gelen gençler, 4000 başvuru arasından 4 aşamalı bir değerlendirme sürecini başarıyla geçerek programa katılmaya hak kazandı. Son aşamada 150 genç arasından seçilen katılımcılar, tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilen projede yer alma fırsatı buldu.
Etkinlik boyunca Balkanlar’ın tarihsel önemi, kültürel zenginlikleri, gençlik dayanışması ve ortak gelecek vizyonu ele alındı. Atölyeler, seminerler ve kültürel aktiviteler sayesinde gençler hem Balkan kültürünü tanıdı hem de kendi şehirlerinden farklı bölgelerden gelen akranlarıyla güçlü dostluklar kurdu.
Afyon’dan seçilen Murat projeyi şu sözlerle değerlendirdi:
“Balkan coğrafyasını daha yakından tanımak, bu kültürün bir parçasını deneyimlemek benim için unutulmaz bir fırsat oldu. Farklı şehirlerden gelen arkadaşlarla tanışmak da bana büyük bir motivasyon kattı.”
Denizli’den seçilen Beren ise şunları söyledi:
“Bu proje sayesinde hem Balkan kültürüyle tanıştım hem de farklı şehirlerden gelen yaşıtlarımla dostluklar kurdum. Bize sağlanan bu ücretsiz imkan, geleceğe dair daha umutlu bakmamı sağladı.”
Organizatörler, gençlerin ilgisinin beklentilerin çok üzerinde olduğunu ve Balkan Gençlik Hareketi’nin ilerleyen yıllarda daha geniş kapsamlı projelerle devam edeceğini belirtti.
ARTUKLU HABER AJANSI
-
1
Mamak Belediyesi Makut Ekibine Kapsayıcı Afet Eğitimi
-
2
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Şehir Hastanesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
-
3
Mardin'de İç Sularda Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
-
4
ÇOLAKOĞLU METALURJİ’NİN YILDIZ ESKRİMCİLERİ TÜRKİYE’Yİ İSPANYA’DA TEMSİL EDECEK
-
5
MARDİN 1969 SPOR MENEMEN FK DEPLASMANINDAN 3 ALTIN PUANLA DÖNÜYOR
-
6
MİDYAT -DARGEÇİT KARAYOLUNDA 2 ARACIN ÇARPIŞMASI SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI
-
7
24 İlde DEAŞ Düzenlenen Operasyonlarda 88 Şüpheli Yakalandı
-
8
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Olacak.
-
9
ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN GENÇLERE BÜYÜK DESTEK
-
10
ABB’DEN GENÇLERE ÜCRETSİZ MÜZİK STÜDYOSU DESTEĞİ
-
11
Aliağalı Özel Sporcular Türkiye Finallerinde
-
BIST 100
15885,70%-1,48
-
DOLAR
44,36% 0,04
-
EURO
51,35% 0,09
-
GRAM ALTIN
6353,13% -1,09
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08



