Genel seçimlere giderken romanlarda belirsizlik devam ediyor
CHP, aday gösterilmediği için yurtiçi ve yurtdışındaki Roman toplulukları ile Roman kanaat önderleri tarafından bağımsız aday olması yönünde baskı yapılan Bahattin Turnalı’yla yarın ikinci kez görüşecek.
Yıllarca siyasiler tarafından bahaneler yaratılıp, “Ama siz çok dağınıksınız, birleşmeniz gerekiyor” denilen Romanlar, listelerde yer bulamayınca, parti ayrımı gözetmeksizin Bahattin Turnalı ismi üzerinde birleşti.
CHP, aday gösterilmediği için yurtiçi ve yurtdışındaki Roman toplulukları ile Roman kanaat önderleri tarafından bağımsız aday olması yönünde baskı yapılan Bahattin Turnalı’yla yarın ikinci kez görüşecek.
“Bağımsız milletvekili ol” teklifi alan Bahattin Turnalı’nın, sosyal medya üzerinden yaptığı bilgilendirme paylaşımlarının, tüm Türkiye’de ve Avrupa’daki Romanlar tarafından desteklenmesi, Romanların politik yaşamda var olmasının önemini gözler önüne serdi.
CHP, oyların bölüneceği endişesiyle Turnalı’dan bağımsız aday olmamasını istiyor. CHP heyetinin yarın, Turnalı’nın aday olmaması durumunda Romanların siyasette ve bürokraside güçlü bir şekilde temsilini sağlayacak net önerilerle gelmesi bekleniyor.
ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL
-
1
ANKARA İTFAİYESİ TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR
-
2
GÖKHAN ÇELİK;''TURİZM'DEN ŞİKAYET ALAN İLLERİN BAŞINDA MARDİN GELİYOR''
-
3
Mardin'in Artuklu İlçesinde Büyük Asfalt Seferberliği
-
4
Çolakoğlu Metalurji Spor Kulübü’nden Madrid Büyükelçiliği’ne Anlamlı Ziyaret
-
5
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Oldu
-
6
ASOF'tan Türkiye Genelinde Su Kaynakları Temizlik Hareketine Çağrı
-
7
Hilvanlı Öğrencilerin Sinema Heyecanı
-
8
DOĞAN BEKİN; “YİTZHAK KROİZER’İN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
-
9
KATİL İSRAİL VE İŞBİRLİKÇİSİ ABD SİYAH ÇELENK BIRAKILARAK PROTESTO EDİLDİ
-
10
Aliağa’da Ücretli Otopark Uygulaması Başlıyor
-
11
Başkan Şahin Mamak'ta Öğrencilerle Fidan Dikti
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74



