Geri Dönüşümü Oyunlarla Öğrendiler

Geri dönüşüm çalışmalarında örnek projelere imza atan Mamak Belediyesi, ilkokul öğrencilerine yönelik bilinçlendirme çalışmalarını da sürdürüyor.

Belediye Haberleri 6.10.2013 10:30:59 0
Geri Dönüşümü Oyunlarla Öğrendiler

Geri dönüşüm çalışmalarında örnek projelere imza atan Mamak Belediyesi, ilkokul öğrencilerine yönelik bilinçlendirme çalışmalarını da sürdürüyor. Mamak Belediyesi ilçe sınırları içerisinde dönüşüm çalışmalarını yürüttüğü TÜRKÇEV’le birlikte Ergenekon İlköğretim Okulu 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik dönüşümü anlatan eğlenceli bir program düzenledi. Nata Vega Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen programda ilk olarak Hacivat ve Karagöz orta oyunu ile dönüşümün ne kadar önemli olduğu eğlenceli bir şekilde çocuklara aktarıldı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “İsmi daha önce çöplükle anılan Mamak bu günlerde tüm Türkiye’ye örnek olacak güzel dönüşüm çalışmalarına imza atıyor. Yönetim olarak bizler dönüşümün ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle Mamak sınırları içerisinde birçok kalemde geri dönüşümle ilgili çalışmalar yürütülüyor. Mamak’ta atık pilden atık yağa, kağıt dönüşümünden cam şişeye kadar, tonlarca atık dönüşümle yeniden ekonomiye kazandırılıyor” dedi.

 

Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler

Dönüşümü minik öğrencilerin daha iyi anlaması için küçük bir oyun hazırlayan TÜRKÇEV görevlileri, kutular içerisinde hazırladıkları atıkları öğrencilere verdi. Her atık türü için ayrı bir dönüşüm kutusu hazırlayan görevliler bu atıkların hangi kutulara atılması gerektiğini çocukları eğlendirerek öğrettiler. Programın sonunda çocuklara atık dönüşümü hakkında bilgiler içeren broşürler ve çiçek tohumu hediye edildi.  

 

ABDULAH ORTAÇ-ANKARA/MAMAK


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00