GÖK, AVRUPA ÖĞRENCİ KONSEYİ (ESU) HEYETİNİ KABUL ETTİ

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ LEVENT GÖK, AVRUPA ÖĞRENCİ KONSEYİ (ESU) HEYETİNİ KABUL ETTİ.

Türk Dünyasından Haberler 27.04.2015 11:08:54 0
 GÖK, AVRUPA ÖĞRENCİ KONSEYİ (ESU) HEYETİNİ KABUL ETTİ

Yapılan ziyarette, Bir yılı aşkın bir süredir öğrencileri temsilen sürdürülen Türkiye’nin Avrupa Öğrenci Konseyi Aday Üyelik sürecini yürüten Bahçeşehir, Sabancı ve Kemerburgaz Üniversitelerinden  Türk öğrencilerle birlikte Levent GÖK’ü ziyaret eden Avrupalı öğrenci grubu  Danimarka, Litvanya, Romanya, Fransa ve Sırbistan temsilciliklerinden gelen öğrencilerden oluşuyor.

Yürütülen çalışmaların Study Visit  aşamasında bulunduğu belirtildi ve Levent GÖK’e CHP’nin eğitimle ilgili politikaları çerçevesinde sorular yöneltildi.

Soruları yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Levent GÖK;

“Biz CHP olarak Siyasi otoritenin, üniversitenin özerkliğine, tarihten gelen misyonu ve kendine özgü konumunu ve akademik özgürlüğünü örseleyecek, yıpratacak girişimlerin önünü keserek siyasal erkin üniversitelerin özerkliğine saygılı olmasını güvence altına alacağız.

Öğrenci konseylerinin hem fakülte düzeyinde hem de üniversite senatolarında temsil edilmesini sağlayarak bu yolla öğrencilerin üniversite yönetimine katılmalarını kolaylaştıracağız.

Farklı inanç gruplarının din eğitimi taleplerini karşılamak için gerekli düzenlemeleri yaparken eğitimin din temelli olmasını değil bilimsel temelli olmasını sağlayacağız.

12 Eylül Askersel Darbe ürünü bir kurum olan YÖK’ü kaldırıp yeni bir üst kurul oluşturacaklarını ifade eden Gök, “Bu kurul, bilimsel, idari ve mali özerklikleri korunacak olan üniversitelerde eşgüdümü sağlamakla yükümlü olacak. Bu üst kurulun esas işlevini yüksek öğretimde eşgüdümü sağlamak ve yüksek öğretim planlaması yapmak olacak.  

Kurumsal özerklik ilkesini güçlendirilerek üzerindeki merkeziyetçi baskı kalkan üniversitelerde bu üst kurul, akademik yapı ve orta öğretimden yüksek öğretime geçişin esaslarını belirleme yetkisini taşıyacak

Bu üst kurul, devletin yüksek öğretimdeki rolünü, üniversitelerin yönetimini ve işleyişini belirlemek yerine, genel hedefleri belirleme ve sonuçları değerlendirmekle sınırlı bir yetkiye sahip olacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“CHP İktidarında 15 bin üniversiteliyi doktora için yurt dışına göndereceğiz, Karma Eğitim yerine dayatılan kız-erkek ayrı eğitim programlarına karşı çıkıyoruz. Kadın ve erkeğin birlikte iş hayatında ve sosyal yaşamda birlikte olmalarını sağlayacağız.

Özet olarak Atatürk’ün isteği ve özlemi doğrultusunda bilime dayalı, doğmalardan arınmış, bilime ve akla dayalı bir sistem oturtacağız.

Avrupalı arkadaşlarıyla yarışan, üreten, buluş yapan kuşaklara ihtiyacımız var. Öte yandan Sanayi Bölgelerinde teknik okullar kuracağız, mezunlar hemen iş olanaklarına kavuşmuş olacaklar” diyen Levent GÖK, konuklarına Meclis Lokantasında yemek ikram etti.

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,78% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2426,97% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49