GÖKÇEK`TEN BAŞKENTLİLERİ RAHATLATACAK ``İÇME SUYU`` AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medyada Ankara?nın suyunda ağır metal olduğu ve içilemeyeceği yönünde yaygın bir şekilde yer alan iddiaların tamamen asılsız ve bu söylentileri çıkaranların art niyetli olduğunu bildirerek, ?Bu tip s

Belediye Haberleri 25.02.2016 11:34:22 0
GÖKÇEK`TEN BAŞKENTLİLERİ RAHATLATACAK ``İÇME SUYU`` AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medyada Ankara’nın suyunda ağır metal olduğu ve içilemeyeceği yönünde yaygın bir şekilde yer alan iddiaların tamamen asılsız ve bu söylentileri çıkaranların art niyetli olduğunu bildirerek, “Bu tip sahtekarlara itibar etmeyiniz” dedi. 

Gökçek, twitter hesabından Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan ve Ankara’nın suyunda herhangi bir sorun olmadığını belirten açıklamasını da paylaşarak şunları söyledi:
“Ankara da bugün bazı çevreler tarafından yoğun bir kampanya açıldı. Ankara'nın suyunda ağır metal olduğu ve Ankara'nın suyunun içilemeyeceği iddia edildi. Bu özellikle gezici zihniyete sahip kişilerin çıkardığı ve akılları bulandırmak için kullanılan bir propaganda taktiğidir. Bu tip sahtekarlara itibar etmeyiniz. Bu konuda Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne müracaat ederek açıklama yazısı istedik. 
İşte Halk Sağlık merkezi'nin elektronik imzalı açıklama yazısı:
'Son günlerde özellikle sosyal medyada Ankara’nın suyunun içilebilir olmadığı yönünde haberler çıkmaktadır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır…
…Ankara İl Merkezi İvedik Arıtma Tesisleri çıkışı ve dağıtım ağından 2016 yılı içerisinde 294 kontrol izlemesi, 12 denetleme izlemesi amacıyla su numunesi alınmıştır. 
Alınan numunelerin, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüketici Güvenliği labaratuvarında yapılan analizleri sonucunda; Ağır metal başta olmak üzere kimyasal ve biyolojik açıdan halk sağlığını tehdit edici veya mevzuata aykırı bir sonuç bulunmamıştır." 
Gökçek Halk Sağlık Müdürlüğü'nden gelen bu açıklamayı paylaştıktan sonra atmaya devam ettiği twitlerde şunları kaydetti. 
"Bir sefer daha provokatörlere ders vermenin mutluluğunu yaşıyorum...
Bu söylentiyi çıkaran sahtekarlar ASKİ suyunu içmeyebilir, Paraları bol olduğu için içme suyu satan firmaları zengin edebilir...Bu kendilerinin bileceği şey... 
Ama ASKİ suyu damacana sulardan kat be kat garantilidir...Biz suyumuzla gurur duyuyoruz..."

suiddiatwitter_1.jpg

suiddiatwitter_2.jpg

halksaglk.jpgARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30