GÖKÇEK,GÜNDÜZ TÖRENE KATILMADI,GECE RESEPSİYON VERDİ

Atatürk`ün Ankaraya Gelişinin 94. Yılı Etkinlikleri,Gündüz Dikmen Keklik Pınarı`nda düzenlenen kutlama Törenlerine Ankara Valisi ve Belediye Başkanı ve anlı şanlı STK`ları katılmazken,Gece Ankara Sheraton Otelde Düzenlenen törenlere katılmaları vatandaşla

Sağlık 29.12.2013 09:05:09 0
GÖKÇEK,GÜNDÜZ TÖRENE KATILMADI,GECE RESEPSİYON VERDİ

Atatürk`ün Ankaraya Gelişinin 94. Yılı Etkinlikleri,Ankara Dikmen Keklik Pınarı`nda düzenlenen kutlama Törenlerine Ankara Valisi , Belediye Başkanı ve anlı şanlı Ankara STK`ları katıllmazken,Gece Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara  Sheraton Otelde Düzenlenen törenlere katılmaları vatandaşlardan yoğun Tepki aldı.

Her yıl Ankara Dikmen Keklik Pınarı`nda 27 Aralık Tarihlerinde düzenlenen Atatürk`ün Ankara`ya Geliş Yıldöünümü Kutlamalarına Ankara Valisi,Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı,Ankara STK`ları ve vatandaşlar katılarak,Kutlanırken ,Bu yıl düzenlenen törenlere ise  Ankara Valisi Alaaddin Yüksel,Ankara Büyukşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,Ankara STK ne yazık ki katılmadı.Her toplantıyı fırsat bilerek katılımda Bulunan ve Boy boy resimlerini basına servis eden Ankara`nın Bazı STK`ları,Gündüz törenlerine katılmadığı bu önemli kutlama törenlerini es geçmesi  ve Gece Düzenlenen Resepsiyona tam kadro katılmaları vatandaşlardan tepki aldı.STK adı altında faaliyet yürüten,ancak kendilerini pazarlamaktan öteye faaliyet yürütmeyen STK`ları nın faaliyetleri Kamuoyunda tartışılmaya başlandı.

Gündüz saatlerinde düzenlenen kutlama törenlerine katılmayan zevatın, Gece  Ankara Sheraton  Otel`de Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Resepsiyona Geniş şekilde katılıması Başkentli vatandaşlardan yoğun tepki aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 94. Yıldönümü onuruna Ankara Sheraton Otelde geniş katılımlı bir resepsiyon düzenledi.

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in ev sahipliğinde Ankara Sheraton Otel’de düzenlenen resepsiyona milletvekilleri, eski bakanlar, bürokratlar, iş adamları ve Ankara STK`ları geniş şekilde katılımda bulundu.

Atatürk’ün Dikmen sırtlarında Seğmen Alayı ve Ankaralılar tarafından karşılandığı 27 Aralık 1919’un yıldönümünde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen resepsiyon da Seğmenler’in gösterileriyle başladı. Gösterilerin ardından tüm konuklarıyla tek tek ilgilenen ve kısa sohbetler gerçekleştiren Başkan Melih Gökçek, yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Ankara’ya 94 yıl önce geldiğini ve arkasından da Başkent olarak armağan ettiğini kaydederek, “Ankaralı olmak gerçekten bizim için ayrı bir gurur vesilesi” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisinden sonrakilere göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ve üzerine çıkmak hedeflerini hatırlatan Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle son 20 yıl içerisindeki yapmış olduğumuz ataklarla gerçekten başkentimizi örnek bir kent haline getirdiğimize yürekten inanıyoruz. Özellikle ‘bozkır Ankara’ denilen Ankara’nın şu anda Türkiye’nin en yeşil kent merkezi haline gelmesi son derece önemli. Kişi başına 2 metrekare olan yeşil olan şu anda kişi başına 19 metrekareye çıktı. Nüfus sabit kalsaydı, yeşil alan miktarı 38 metrekareye çıkmıştı. Nereden nereye geldik.” dedi.

 

ARTUKLU HABER-ANKARA


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,30% 0,20
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2408,93% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00