Gönül Şehrimiz Mamak’ta Mevlana Anıldı

Mamak Belediyesi’nin bu ayki konusu öğretileri ile tüm dünyadan ilgi gören düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi oldu.

Ankara 26.02.2022 12:25:00 0
Gönül Şehrimiz Mamak’ta Mevlana Anıldı

Bugüne kadar birçok Anadolu irfanlarının mimarlarını Gönül Coğrafyası programında ele alan Mamak Belediyesi’nin bu ayki konusu öğretileri ile tüm dünyadan ilgi gören düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi oldu. Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu eşliğinde gerçekleşen, Prof. Dr. Yaşar Aydemir’in moderatörlüğünü üstlendiği, eşsiz konuların konuşulduğu programa Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı 

 

 

Mevlana sığınılacak bir liman, güvenilecek bir dosttur

Mevlana’nın İlahi aşka adadığı 66 yıllık ömrü süresince insana ve hayata dair kapsayıcı eserler bıraktığını kaydeden Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, “Onun gibi bu toprakları mayalamış Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Hoca Ahmet Yesevi’nin, Yunus Emre’nin bize asırlar öncesinden öğrettiği sözleri yüreğimizde hissederek hayatımıza geçirmeliyiz” dedi. “Engin insan sevgisi ve hoş görüsü ile Mevlana sığınılacak bir liman, güvenilecek bir dosttur” diyen Düğmeci, “Zamanın ruhu sadece dilden ibaret, gönüle inmeyen kelimeleri tekrarlamaktan, sosyal medya mesajları vermekten ibaret. O mesajların gönüllere inmesi temennisiyle güzel Mamaklı vatandaşlarımız için durmadan aşk ile çalışıyoruz. Gönül Şehrimizi İmar Edenler program serisinde toplumu birbirine kenetleyen, temsil ettikleri değerlerle günümüze ışık tutan isimleri Mamaklılarla buluşturmaya devam edeceğiz ” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

 

32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19