Görme Engelliler için Tablolar Konuşuyor Sergisi açıldı

Türk Telekom?un görme engellilere yönelik Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesi Tablolar Konuşuyor sergisi dün akşam düzenlenen gala gecesi ile başladı.

Gündem 13.09.2017 09:28:42 0
Görme Engelliler için Tablolar Konuşuyor Sergisi açıldı

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılışta, ünlü isimler tarafından sesli betimleme yöntemiyle seslendirilen 20 ünlü tablo sergilendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Gentile Bellini’nin Fatih Sultan Mehmet tablosuna sesiyle hayat verdi.

Türk Telekom’un CEO’su Paul Doany gecede yaptığı konuşmada, teknolojinin insanların hayatında yarattığı olumlu etkiye değinerek, internet sayesinde ulaşılabilirliğin kolaylaştığına dikkat çekti. Doany, Tablolar Konuşuyor projesine ilişkin şunları söyledi: “Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne sağladığı katkıdan ötürü BM tarafından da tüm dünyaya örnek olarak gösterilen Telefon Kütüphanesi projemizi, bugün bir adım daha öteye taşıyor ve görme engellilere yönelik ülkemizdeki ilk betimlemeli resim sergisini hayata geçiriyoruz. Tablolar Konuşuyor adını verdiğimiz projemizle, her biri sanat tarihinde ayrı bir öneme sahip 20 unutulmaz tabloyu, sesli betimleme yöntemiyle görme engelli sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz” dedi.

“Tablolar konuşur, engeller yok olur” sloganı ile hayata geçirilen, Tablolar Konuşuyor sergisi, Türkiye’den ve dünyadan birçok ünlü eseri bir araya getiriyor. Bellini’nin Fatih Sultan Mehmet tablosundan Hoca Ali Rıza’nın İftar Sofrası’na, Picasso’nun Yaşlı Gitarist tablosundan Ahmet Hamdi Bey’in Kaplumbağa Terbiyecisi’ne kadar Sesli Betimleme Derneği tarafından metinleri hazırlanan toplam 20 unutulmaz eser, sesli betimlemeli olarak görme engelli sanatseverler için sergileniyor.

Proje kapsamında; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Bellini’nin Fatih Sultan Mehmet tablosunu seslendirirken, oyuncu Haluk Bilginer Salvador Dali’nin Belleğin Azmi tablosuna, şarkıcı Mustafa Sandal Picasso’nun Yaşlı Gitarist tablosuna, oyuncu Arzum Onan ise Johannes Vermeer’in İnci Küpeli Kızı tablosuna ses verdi. Gazeteci Şeref Oğuz Namık İsmail’in Son Mermi tablosuna sesiyle hayat verirken, Gülay Afşar Rene Magrittees’in İnsanın Oğlu, Nazlı Çelik Diego Rivera’nın Çiçek Taşıyıcısı eserini, Jülide Ateş Ivan Ayvazovski’nin Ayışığında Galata tablosunu, Cem Öğretir ise Georges Seurat’ın, La Grande Jatte Adası’nda Bir Pazar Öğleden Sonrası tablosunu seslendirdi.


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00