"GÖRMEYENLERİN GÖREN GÖZLERİ OLACAĞIZ"

MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, Çankaya'yı engellilerimize göre yeniden dizayn edeceğiz”

Magazin 7.01.2014 16:16:11 0

MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, “Çankaya’yı engellilerimize göre yeniden dizayn edeceğiz”

MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, “7- 14 Ocak Beyaz Baston-Körler Haftası” olarak kutlandığını belirterek, “Kanunlara konulan, mevzuat eklenen engellilere yönelik şehirlerimizin dizaynı konusunda azami hassasiyet göstermemiz gerekmektedir. Hem birey olarak, hem yönetici olarak bize düşen görev görmeyenlerin gören gözleri olmamızdır” dedi.

Engelleri aşmak için hiçbir mazeretin olmadığını, engelli insanlarımızın hayatlarını rahat bir şekilde idame ettirebilmeleri için caddelerin, sokaklar ve parkların yeniden elden geçireceklerini ifade eden Sadık Aslan, “Şehirlerimiz maalesef engellere göre yapılandırılmamaktadır. Özellikle de Türkiye’nin en büyük ikinci ilçesi olan Çankaya’nın bu konuda ciddi çalışmalara ihtiyacı bulunmaktadır. Engellilerin bağımsız ve insan onuruna uygun bir hayat sürebilmeleri için toplumun diğer üyeleriyle eşit şekilde fiziksel çevreye, ulaşıma, bilgi ve iletişim teknolojisi dahil bilgiye ve iletişime, halka açık diğer tesis ve hizmetlere erişimlerinin sağlanması gerekmektedir” şeklinde konuştu. Aslan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Erişebilirlik, insan haklarının ayrımcılık kadar sorunlu, hatta ayrımcılığı da kapsayan alanlarından biri olarak son dönemlerde insan hakları beyannamelerinde ve uluslararası örgütlerin çalışmalarında haklı bir yer edinmiştir. Tüm engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve bu vatandaşlarımızın tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmasını sağlamak, onlara sahip çıkarak onların sorunlarına ortak olmak, hepimizin insanı ve vicdani görevidir. Yerel yöneticilere bu konuda büyük görevler düşmektedir. Engellilere yönelik olarak yapılan kanuni düzenlemeler bulunmaktadır. Bunları fiiliyata geçirme gibi bir mecburiyetimiz bulunmaktadır.”dedi.



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

--



32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19