Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, göz rengi değiştirme ameliyatının son yıllarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaştığını söyledi.
Göz rengi değiştirme ameliyatının (Keratopigmentasyon) tıbbi nedenlerin yanı sıra; özellikle estetik amaçlı olarak yaygınlaştığını belirten Kaşkaloğlu, 10 yıldır dünyanın bir çok ülkesinden hastalara bu operasyonu yaptıklarını dile getirdi.
Operasyon hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “Esasen gözün rengini veren iris tabakasıdır. Bu operasyonda iris tabakasındaki renkte bir değişiklik yapılmıyor. Gözün ön saydam tabakası olan korneada görmeyi etkilemeyecek şekilde renklendirme yapılıyor. Sosyal mesafeden bakıldığında göz rengi kişinin arzu ettiği renkte olabiliyor. Göz rengi değiştirme ameliyatı FLAAK tekniğiyle gerçekleştiriliyor. Estetik amaçlı yapılan işlemde lazerle kornea içinde kanal açılıp oraya istenilen renkte özel pigmentler enjekte ediliyor. Ameliyat tecrübeli ellerde 15 - 20 dakika sürüyor. Bu kalıcı bir işlem. Bu nedenle insanların iyice düşünüp karar vermesi gerekiyor. Bu ameliyat göz çizdirme olarak bilinen lazer ameliyatına uygun herkese yapılabilir. Hastanemizde tıbbi amaçlı göz rengi değiştirme ameliyatlarını uzun süredir yapıyoruz” diye konuştu.
DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE UYGULANIYOR
Bu operasyonun dünyanın birçok ülkesinde uygulandığını kaydeden Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu
şöyle devam etti: “Tıbbi amaçlı olanlarda travma ve enfeksiyon gibi nedenlerle gözde beyaz lekeler olan hastaların dış görüntülerini daha hoş hale getirmek için korneayı yani gözün saydam tabakasını diğer göze yakın bir renkte renklendiriyoruz. Estetik amaçlı göz rengi değiştirmek için ameliyatlar da yapılıyor. Bu ameliyatlar Fransa, İtalya, İspanya gibi ülkelerde çok yaygın. Dünyanın birçok ülkesinde de uygulanıyor. Biz de bu konularda tecrübeli olduğumuz için arzu eden hastalara kalıcı göz rengi değiştirme operasyonları yapabiliyoruz. Bunun için dünyanın bir çok ülkesinden talep alıyoruz. Göz rengi dünya popülasyonunda yüzde 10 - 12 mavi, yüzde 70 - 80 kahverengi, yüzde 2 yeşil ve kalanı da farklı tonlarda olabiliyor. Göz rengi ten rengiyle doğrudan bağlantılı. Genetik faktörler nedeniyle açık tenlilerde koyu göz rengi olabildiği gibi koyu tenlilerde açık göz rengi olması da mümkün”
ARTUKLU HABER AJANSI