GS TARAFTARINDAN BÜYÜK TEPKİ!

Kayseri karşısında uzatmada yenilen gol, G.Saray taraftarını çileden çıkardı.

Spor 23.03.2014 10:39:59 0
GS TARAFTARINDAN BÜYÜK TEPKİ!

Kayseri karşısında uzatmada yenilen gol, G.Saray taraftarını çileden çıkardı.

Spor Toto Süper Lig`in 26.haftasında Galatasaray, Kayserispor`a son dakikada yediği gol ile 1-0 mağlup oldu. Chelsea ve Kayserispor maçlarındaki vasat futbola büyük tepki gösteren sarı-kırmızılı taraftarlar, konuk ekipten uzatmada yenilen golden sonra adeta çileden çıktı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray`da, Kayserispor karşısında alınan 1-0`lık mağlubiyetin ardından isyan sesleri yükselmeye başladı.

Şampiyonlar Ligi`nde Chelsea`ye elenen ve ligde de Karabük beraberliğinin ardından Türk Telekom Arena`da Kayserispor`a son dakika golüyle 1-0 yenilen Galatasaray`da taraftarlar maç sonu yönetimi ve teknik direktör Roberto Mancini`yi istifaya davet etti.
Galatasaray`ın önemli tribün gruplarından ultrAslan da Twitter`daki resmi hesabından, "Mancini, yönetim bırakın gidin" , "Herkes gider biz kalırız, biz Galatasaraylıyız" ve "Yönetimi, futbolcusu, hocası! Şimdi hesap verme zamanı" şeklinde tweet`ler attı.
Sarı kırmızılı taraftarlar Kayserispor karşılaşmasınn ardından konuk ekibi alkışlarla uğurlarken tribünleri uzun süre terk etmeyerek istifa tezahüratlarında bulundu.

Tribünlerde "istifa" tezahüratları

Özellikle deplasman maçlarındaki kötü futboluyla eleştirilerin hedefi olan ve üst üste puan kayıplarıyla lider Fenerbahçe`nin iyice gerisine düşen Galatasaray`ın, Chelsea ve Kayserispor maçlarındaki vasat futboluna taraftarın tepkisi sert oldu.

Taraftarlar, ilk olarak 81. dakikada yerini Sabri Sarıoğlu`na bırakan Selçuk İnan`ı oyundan çıkarken ıslıkladı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, son dakikada yenilen golün ardından adeta çileden çıktı. Maçın bitiş düdüğü ile beraber taraftarlar, teknik direktör Roberto Mancini ile yönetim kurulu ve Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal`ı istifaya davet eden tezahüratlarda bulundu. 

Taraftarlar, "İmparator Fatih Terim" tezahüratlarının yanı sıra eski yönetici Abdurrahim Albayrak lehine de bağırdı. Maçın bitmesinin adından bir süre tribünü terk etmeyen taraftarlar, tepkilerini tezahüratlarla dile getirdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Spor Toto Süper Lig`de 1-0 yenildikleri Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamada, girdikleri gol pozisyonlarını değerlendirememekten yakındı.

 Mancini, karşılaşmaya ilişkin, "Bugün maçın genelinde çok pozisyona girdik ama gol atmamız da gerekiyor. Atamadığınız zaman böyle sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Son saniyedeki golü de yemememiz gerekiyordu. Yakaladığımız fırsatları kesinlikle kullanmalıydık" değerlendirmesini yaptı.

Taraftarların tepkisi

Mancini, açıklamalarında hep övgüyle bahsettiği taraftarın bugün kendisini istifaya davet ettiğinin ifade edilmesi üzerine, "Hayat bu, böyle. Bu da benim işimin bir parçası. Bu tip eleştiriler ve tepkileri kabul etmeniz gerekiyor. Mağlup olduğunuzda taraftarın da mutsuz olması, tepki göstermesi normal" dedi.

Takımda bazı oyuncular arasında sorunlar bulunduğu yönünde duyumlar olduğunun belirtilmesi üzerine İtalyan çalıştırıcı, "Takımda değişen bir şey yok. Her şey normal. Oyuncularımızın arası 6 ay önce nasılsa şimdi de öyle. Bugün bunlar konuşuluyor, çünkü kaybettik" diye konuştu.

"Bu takımı ben kurmadım"

Ara transfer döneminde takıma katılan 9 yeni oyuncunun neden şans bulamadıkları yönündeki soru üzerine sinirlenen Mancini, "Ara transfer döneminde 9 oyuncu aldık. Bunların 6`sı genç. Burdisso ise kiralık olarak son gün kadroya dahil oldu. Bunu herkes anlamalı, bu takımı ben yaratmadım, ben kurmadım" dedi.

Aysal`ın yorumuna cevap: "Saha içi kararı da ben alırım"

Takımı devraldığında Galatasaray`ın lider olmadığını da ifade eden Mancini, medya mensuplarından "biraz dürüst" olmalarını istedi.

İtalyan teknik adam, kulüp başkanı Ünal Aysal`ın, Kardemir Karabükspor maçı sonrası Drogba`yı oyundan alması ve Sneijder`i oynattığı mevki konularında eleştirisi olduğunun belirtilmesi üzerine de "Bu tartışmalara son verelim. Bu benim işim, teknik direktör benim. Saha içi kararı da ben alırım. Başkanımızın eleştirisi olabilir ama bana söyler ve ben de açıklamayı ona yaparım. Sahada alınan tüm kararlar benimdir" şeklinde konuştu.

"Futbolda uzun vadeli konuşmak doğru değil..."

Ligde kalan 8 maç ve sezon sonu planları hakkında da İtalyan teknik adam, "Kalan 8 maç için yorum yapmak ve hedef koymak doğru değil. Maç maç bakmalıyız. Gelecek sezon için planım veya 8 maçlık hedef... Futbolda bu kadar uzun vadeli konuşmak doğru olmayabiliyor" demekle yetindi.

 



24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22