Güler`den 4 Dilde Açılış!

Güler, Mardin Organize Sanayi Bölgesin`deki bir fabrikanın açılışında yaptığı konuşmada, Mardin`in farklı inanç ve kültürlerin harmanlandığı kent olduğunu ifade ederek, katılımcılara Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice "`Hoş geldiniz" dedi.

Polisiye Haberler 22.09.2013 10:27:17 0
Güler`den 4 Dilde Açılış!

Mardin`de bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Huzur olmazsa bu bölgeye yatırım gelmez. Onun için çözüm sürecinin değerini bilmemiz lazım " dedi.

Mardin`e Açılış Töreni ve temaslarda bulunmak üzere bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler Kale Grubuna Ait bir Fabrikanın açılış Töreni`ne Ak Parti il Başkanı İbrahim Fide,Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkullubey,Mardin Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu,Mardin Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali  Tutaşı ile birlikte yaptı.

Bakan Güler, Mardin Organize Sanayi Bölgesin`deki bir fabrikanın açılışında yaptığı konuşmada, Mardin`in farklı inanç ve  kültürlerin harmanlandığı kent olduğunu ifade ederek, katılımcılara Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice "`Hoş geldiniz" dedi.

Çözüm sürecine her bölgeden destek verildiğini belirten Güler, şunları söyledi:

"Son 7-8 aydır bu sürecin mutluluğunu, bölgeye getirdiği huzuru yaşıyor buradaki insanlar. OSB`lerin ülkenin katma değerine, istihdamına, vergi gelirlerine getirdiği katkıyı biliyorum. Elbette ki bütün bunların temelinde huzur vardır. Huzur olmazsa bu bölgeye yatırım gelmez. Onun için çözüm sürecinin değerini bilmemiz lazım. Bu sürecin baltalanması için de çabalar var, onların da farkındayız. Bölge insanı bu çabalar içinde olanlara gerçek cevabını inşallah verecektir. Son 10 yıllık dönemde kamu yatırımlarında bu bölgede özellikle Mardin için ifade ediyorum, 75 kata yakın bir artış söz konusu oldu. İhracat rakamarında, kamu yatırımlarında ve özel yatırımlarda çok büyük gelişmeler oldu. Özellikle teşvik sisteminin gelmesinden sonra artan yatırımlarla bugün hem yatırımcı sayımızı artırdık hem de ihracat rakamlarımızı belirli bir seviyeye getirdik. Ama bunlar yetmez."

Konuşmaların ardından fabrikanın açılışını yapan Bakan Güler, Kızıltepe ilçesi Işıklı köyünde bir süre önce vefat eden Kanaat önderi Hacı Şakir Duyan`ın evine giderek,taziye ziyaretinde bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 



38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00