GÜLER`DEN FLAŞ AÇIKLAMA!

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler 17 Aralık operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Oğluyla yaptığı telefon görüşmesine yönelik iddialara ilişkin konuşan Güler, "Ne oğlum beni, ne de ben oğlumu aradım" dedi.

Mardin 18.02.2014 11:25:42 0
GÜLER`DEN FLAŞ AÇIKLAMA!

 

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler 17 Aralık operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Oğluyla yaptığı telefon görüşmesine yönelik iddialara ilişkin konuşan Güler, "Ne oğlum beni, ne de ben oğlumu aradım" dedi. 

Eski İçişeri Bakanı ve AKP Mardin Milletvekili Muammer Güler, 17 Aralık’ta ne oğlunu aradığını ne de oğlunun kendisini aradığını söyledi. Güler, “17 Aralık’ta ben, bakan olarak kullandığım resmi telefondan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı sayın Turan Çolakkadı’yı kendi kullandığı cep telefonundan aradım. Yıllarca birlikte çalıştığımız sayın Başsavcı’dan sadece soruşturmanın konusunu sordum. Bu konuşma da internete düştü” açıklamasında bulundu.

Eski Bakan Muammer Güler, AKP TBMM grubunda, 17 Aralık soruşturması kapsamında, oğlu ve hakkında çıkan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

17 Aralık’ta İstanbul’da başlatılan ve hakkında gizlilik ve kısıtlılık kararı bulunan bir soruşturma dosyasındaki konuşma tapelerinin, hukuka uygun olarak elde edilmiş delil niteliğinde olup olmadığına bakılmaksızın birilerince sürekli şekilde sızdırıldığını belirtenAk Parti Mardin Milletvekili Muammer  Güler, üstelik konuşmanın bazı bölümlerinin cımbızlandığını, konuşmanın önü ve arkasına bakılmaksızın, hatta eklemeler de yapılıp, tamamen farklı anlam ve algılar yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

Güler, soruşturmadaki gizlilik ve kısıtlılık kararı nedeniyle şüpheli ve onların müdafilerinin dahi ulaşamadığı belgeler ve kişisel verilerin, basından ve sosyal medyadan öğrenildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Soruşturma ve kişiler arasındaki haberleşme içerikleri hukuka aykırı olarak ifşa edilmektedir. Bu da Türk Ceza Kanunu’nun 132. maddesi ve devamına göre bir ile beş yıl arasında hapis cezasını gerektiren suçtur. Bunun basın yoluyla ifşası halindeyse, ceza yarı oranında artırır. Ayrıca; bu yolla adli yargılamanın etkilenmesi de amaçlanmaktadır. Bu da Türk Ceza Kanunu’nun 277. maddesine göre suçtur.”dedi.

 

 


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00