GÜNEYDOĞU İLLERİNDE 2 GÜNDÜR İNTERNET ERİŞİMİ YOK

Güneydoğu da pek çok ilde dün sabah saatlerinden itibaren internet erişiminin kesildiği, sabit hatlar ve 3G internet erişiminin sağlanamadığı bildirildi.

Mardin 27.10.2016 13:40:22 0
GÜNEYDOĞU İLLERİNDE 2 GÜNDÜR İNTERNET ERİŞİMİ YOK

Güneydoğu da pek çok ilde  dün sabah saatlerinden itibaren internet erişiminin kesildiği, sabit hatlar ve 3G internet erişiminin sağlanamadığı bildirildi.  

 

İnternet erişiminin sağlanamadığı illerin başında ;

DiyarbakırBatmanSiirtMardin,  BingölHakkariŞanlıurfaGaziantepAdıyaman, Şırnak,Hakkari  olduğu ve İnternet erişimi olmaması nedeniyle bankaların ve resmi kuruluşların işlem yapamadığı Fatura ödemelerinin tahsilatının gerçekleştirilemediği ,Bankaların Havale,Borç ödemeleri ile Elektirik ve Su fatura ödemelerinin yapılamadığı kaydedildi. 

 

Kesintinin nedeni konusunda da şu ana kadar resmi açıklama yapılmadı.

 

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Yazar Bülent Tekin açıklamasında şunları söyledi;

''Bugün gün boyunca Diyarbakır ve 8 ilde internet engellenmiştir.TTnet,turkcell internet,turkcel wın ve diğer GSM internetleri bu bölgede engellenmiştir.Adeta Suriye,Çin Uygur bölgesi ve diğer bazı savaşa ülkeleri durumuna düşürülmüştür.

 

Eğer bu ülkede hukukun h’si varsa abonelerinden para alarak ticari hayatına devam eden Türk Telekom,TTnet,Turkcel vb. kurumlardan iletişim özgürlüğünü kısıtladıkları ve haberleşme özgürlüğünü engelledikleri için işlem yapar.Bizden aldıkları parayla milyonlar kazanan bu kurumlar bize hizmet vereceklerini söz verdiklerine ihanet etmişlerdir.

Hiçbir demokraside olmayacak bu durumu normal gibi göstermek ya da yalandan arızalar şeklinde bahaneler üretmek zekamızla alay edilmek olduğunu bilmelerini isterim.Bu durumu esefle kınıyorum!Yazıklar olsun''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07