GÜNEYDOĞUDA ELEKTRİKTE REKOR TÜKETİM KISINTISIZ AŞILDI

Dicle Elektirik dağıtım bölgesinde yaşanan tüketim rekorunu kısıtsız gerçekleştiren Dicle Elektrik`in Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay da Dicle bölgesinde iklim şartları ve tarımsal sulamadan kaynaklanan aşırı kaçak tüketimin etkisi ile arka arkaya ya

31.07.2017 15:14:41 0
GÜNEYDOĞUDA  ELEKTRİKTE REKOR TÜKETİM KISINTISIZ AŞILDI

Dicle Elektirik  dağıtım bölgesinde yaşanan tüketim rekorunu kısıtsız gerçekleştiren Dicle Elektrik'in Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay da Dicle bölgesinde iklim şartları ve tarımsal sulamadan kaynaklanan aşırı kaçak tüketimin etkisi ile arka arkaya yaşanan rekor tüketime rağmen şirketin hiçbir kısıntı yapmadığını açıkladı.

 

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik bölgesinde, 26 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşen 85.962 megavatlık tüketim, şirketin özelleştirildiği 2013 yılından bu yana rekor günlük tüketim olarak kayıtlara geçti. Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay son yıllarda elektrik altyapısında sürdürülen planlı yatırımlar ve iyileştirmeler sayesinde, rekor tüketimin yaşandığı günlerde bir kısıntıya gerek kalmadığını ifade etti.

 

 

DİCLE LEKTİRİK ÖZELLEŞTİRME REKORU KIRDI

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dicle Elektrik Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, "26 Temmuz günü dağıtım bölgemizde günlük bazda 85 bin 962 megavat elektrik tüketildi. Bu güç, Dicle'yi özelleştirmeden aldığımız günden bu yana gerçekleşen günlük bazda en yüksek tüketim değeri. Bu seviyelere hiçbir elektrik kısıntısına gitmeden ulaşıldı" dedi.

 

 

Özelleştirme sonrasında geçen 4 yılda Dicle Elektrik'in sorumluluk bölgesinde toplam 1 milyar 200 milyon liralık altyapı ve iyileştirme yatırımını hayata geçirdiğine vurgu yapan Atalay, bu yatırımların vatandaşların da günlük hayatta artan taleplerine olumlu bir katkı sağlayacak güce ulaştığını ifade etti. Rekor tüketimlerin elektrik sistemi ve altyapısı için önemli bir test olduğuna dikkat çeken Atalay, elektrikte kalitenin her geçen gün daha iyiye gittiğini vurguladı.

 

KISINTIYA GİTMEDİK

 

Rekor tüketime bağlı hiçbir kısıntı yaşanmazken, bölgelerinde kaçak elektrik kullanmayı alışkanlık haline getiren vatandaşlar da bulunduğunu hatırlatan Memet Atalay, bazı mahallelerde kaçak elektrik kullanımına bağlı aşırı yüklenmeler olabildiğini ve bu nedenle arızalar oluştuğuna da dikkat çekti.

 

 

DİCLE ELEKTİRİK YÖNETİM KURULU BAŞKANI ATALAY BÖLGEDE YAŞANAN ARIZALARLA İLGİLİ OLARAK KAÇAK KULLANAN VATANDAŞLARI SORUMLU DAVRANMAYA DAVET ETTİ.

 

Atalay yaşanan arızalarla ilgili vatandaşları daha sorumlu davranmaya davet ederek şöyle konuştu:

 

"Üzülerek takip ediyoruz ki, aldığımız tüm teknik ve hukuki önlemlere rağmen bazı vatandaşlarımız kaçak elektrik kullanmayı alışkanlık haline getirmiş. Kaçak elektrik kullananlar sebep oldukları zarardan kendini sorumlu görmüyor. Ancak tüm abonelerimiz şunu bilsin ki, bir yerde planlı bir kesinti duyurulmamış ise orada yaşanan kesinti elektriği kaçak kullananların yarattığı arızadır. Dicle Elektrik kanun neyi gerektiriyorsa yapmaya kararlıdır. Kaçak elektrik kullananlar, en çok kendi komşusunun, hemşerisinin, çocuklarının hakkını kullanmaktadır. Sorumlu abonelerimiz, kendi haklarını korumak ve kaçağı önlemek için her zaman şirketimize destek olmalıdır."Şeklinde konuştu

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33