GÜNEYDOĞULU HEMŞİRELERE YOĞUN BAKIM EĞİTİMİ

Lokman Hekim Hastaneleri Grubu, eğitim, sağlık, spor ve sosyal etkinliklere katkıda bulunmaya devam ediyor.

Sağlık 4.03.2014 12:52:58 0
GÜNEYDOĞULU HEMŞİRELERE YOĞUN BAKIM EĞİTİMİ
Lokman Hekim Hastaneleri Grubu, eğitim, sağlık, spor ve sosyal etkinliklere katkıda bulunmaya devam ediyor.
Lokman Hekim Van Hastanesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu`daki illerde hizmet veren yenidoğan ünitelerinde çalışan hemşirelerin eğitim programına ev sahipliği yaptı.

Van’da üçüncüsü düzenlenen Yenidoğan Sertifikalı Hemşirelik Eğitim Programı Lokman Hekim Van Hastanesi’nde gerçekleştirildi.
Bugüne kadar toplam 60 hemşire yenidoğan yoğun bakım hemşireliği eğitimi aldı. Yalnızca Van’dan değil Doğu ve Güneydoğu Anadolu`daki illerinden hizmet veren yenidoğan ünitelerinde çalışan hemşirelerin kabul edildiği program altı hafta sürüyor.
İlk üç haftada teorik ve diğer üç haftada pratik eğitim alınıyor. Bu dönemde bölgeden olduğu kadar Hatay, Niğde, Diyarbakır, Iğdır, Bitlis ve Ağrı`dan da hemşire kabul edilerek eğitimlerini sağlandı.
Yenidoğan Yoğun Bakım Sertifikalı Eğitim Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ercan Kırımi, eğitimin hem Van hem de bölgedeki sağlık hizmetlerine ciddi katkı sağlayacağını söyledi.
Prof. Dr. Ercan Kırımi, ‘’Toplam 8 eğitimci olarak hemşirelerimize düzenli eğitim verdik. Kurs materyali olarak Sağlık Bakanlığı`nın hazırladığı ve tüm Türkiye`de kullanılan kitap ve görseller kullanıldı. Lokman Hekim Hastanesi`nin koşulsuz desteği ile sıcak bir ortamda ve hastanenin de tüm imkanlarını kullanarak eğitimi verimli biçimde gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemlerde de eğitime katkılarımız sürecek’’ dedi.
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00