Tarih: 28.08.2024 13:27

Güvenli bir ev ofis için en iyi uygulamalar

Facebook Twitter Linked-in

Uzaktan çalışma birçok profesyonel için yeni gearçeklik haline geldi. Tasarımcılardan muhasebecilere kadar çalışanlar genellikle hassas bilgiler üzerinde çalışıyor ve bu da ofis ortamı dışında çalışırken verilerin tehlikeye girmesi riski oluşturuyor. Kaspersky uzmanları, bu zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olmak için uzaktan çalışanların veri güvenliğini korurken rahat bir şekilde çalışmasını sağlayan bir kontrol listesi hazırladı.

COVID-19 salgınından bu yana, uzaktan çalışanların sayısı önemli ölçüde arttı. Buffer istatistiklerine göre, çalışanların büyük çoğunluğu (%98) en azından kısmen uzaktan çalışmayı tercih ediyor ve benzer bir yüzde yine bu düzenlemeyi başkalarına tavsiye ediyor.

Evden çalışmak genellikle ofise her gün gidip gelmekten daha uygun olsa da, güvenlik önlemleri konusunda dikkatli olmak çok önemli. Uzaktan çalışanlar aşağıdaki adımları izleyerek tüm verilerinin güvende kalmasını sağlayabilirler:

İşle ilgili cihazları kişisel cihazlardan ayırın

"Kendi Cihazını Getir" yaklaşımının popülerliğine rağmen, işle ilgili ve kişisel cihazlar arasında net bir ayrım yapmak akıllıca olacaktır. İşle ilgili görevleri yalnızca özel bir iş dizüstü bilgisayarında gerçekleştirmek ve film izlemek, oyun indirmek veya kişisel e-postaları kontrol etmek gibi etkinlikleri kişisel cihazlara ayırmak tavsiye edilir. Bu uygulama olası veri ihlalleri riskini azaltır. Kişisel cihazları daha fazla korumak için güvenilir bir güvenlik çözümü kullanmak, kötü amaçlı yazılımların indirilmesini ve kötü amaçlı sitelere erişimi önlemeye yardımcı olur.

Şirket onaylı iletişim araçlarını tercih edin

Kişisel mesajlaşma uygulamaları veya e-posta hesapları aracılığıyla işle ilgili diyaloglara katılmak gereksiz riskleri beraberinde getirebilir. Birçok kişisel hizmet kendi güvenlik önlemlerini öne sürerken, kurumsal iletişim araçları gelişmiş gizlilik standartları ve uyumluluk göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Bu nedenle yalnızca şirket onaylı platformlara güvenmek hassas bilgilerin korunmasını sağlar.

Sadece şirketin sunduğu yazılımları kullanın

Mesajlaşma yazılımlarıyla aynı kurallar programlar için de geçerlidir. Yalnızca kuruluş tarafından sağlanan veya onaylanan uygulamaların indirilmesi ve kullanılması önerilir. Üçüncü taraf yazılımlar güvenliği tehlikeye atabilecek güvenlik açıklarına yol açabilir. İş performansı için ek araçlar gerekliyse, bunları doğrudan kuruluşunuzdan talep etmek en iyisidir.

Güvenli Wi-Fi ağlarına bağlanın

Uzaktan çalışanların halka açık Wi-Fi ağlarını kullanmaktan kaçınması tavsiye edilir. Bağlantı bir zorunluluksa, kafede veya havaalanında tesis personeliyle ağın meşruiyetini doğrulamak, kişisel bilgileri hedef alan aldatıcı ağlara bağlanma riskini azaltabilir. Kişisel bir cihazla bağlanırken Kaspersky VPN Secure Connection gibi güvenilir bir VPN kullanmak, verileri şifreleyerek ve çevrimiçi etkinlikleri yetkisiz erişime karşı koruyarak güvenliği artırır.

Şifrelerinizi gizli tutun

Parolalar hassas bilgilere açılan kapı işlevi görür. Bu nedenle gizliliğin korunması çok önemlidir. Parolaları kağıt üzerinde, hatta evde güvenli yerlerde saklamak güvenli bir yaklaşım değildir. Hem akılda kalıcı hem de karmaşık şifreler oluşturmak için ilişkilendirme yöntemini kullanmak faydalı olabilir. Örneğin, "2015 yılında doğum günümü Tokyo'da kutladım" cümlesi "In20:15IcmBD@T" parolasına dönüştürülebilir.

Kaspersky META Tüketici Kanalı Başkanı Seifallah Jedidi, şunları söylüyor: "Uzaktan çalışma güvenlik açıklarına yol açabilse de, birkaç basit yönergenin izlenmesi veri ihlali riskini önemli ölçüde azaltabilir. Örneğin iş ve kişisel cihazları birbirinden ayırmak çok önemlidir. Bu uygulama sadece hassas bilgileri potansiyel maruziyetten korumakla kalmaz, aynı zamanda çalışanlar tarafından kazara ihlal edilme olasılığını azaltır. İşle ilgili faaliyetler için kurumsal güvenlik sistemlerinin kullanılması tavsiye edilirken, kişisel cihazların güvenliğini sağlam ve güvenilir çözümlerle artırmak da büyük önem taşır." 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —