HACI AYSU, HAYMANA TANITIM ETKİNLİĞİNE BASININ ÇAĞRILMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Haymana Eski Belediye Başkanı Hacı Aysu Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Uluslararası Sempozyum ve Tanıtım Etkinliği İle ilgili bir açıklama yaptı.

6.09.2016 16:49:10 0
 HACI  AYSU, HAYMANA TANITIM ETKİNLİĞİNE BASININ ÇAĞRILMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Haymana Eski Belediye Başkanı Hacı Aysu Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Uluslararası Sempozyum ve Tanıtım Etkinliği İle ilgili bir açıklama yaptı.

Eski Başkan Hacı Aysu, Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Uluslararası Sempozyum ve Tanıtım Etkinliğini eleştirerek yapılan tüm organizasyonun sadece Haymana içerisinde duyulduğunu ifade etti.

Aysu, ayrıca Ankara'nın yerel basın mensuplarının ve Ulusal Basın temsilcilerininde çağrılmamasından dem vurdu.

Eski Başkan Aysu, "Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Uluslararası Sempozyum ve Tanıtım Etkinliği bizim başlattığımız bir etkinliktir. Biz gerçek anlamıyla tarihimize sahip çıkmanın derdindeyiz. Ve her yerde şunu söylemeliyiz ki Kurtuluş Savaşında son kale gerçekten Haymana'dır. Ne yazık ki zamanında tarihimize sahip çıkamadığımız için Polatlı'nın son kale olduğu gibi yanlış bir bilgi kirliliği söz konusu olmuştur. Bizler isterdik ki, madem bu kadar Profesör ve Tarih Bilimcisi buraya çağrılıyor, Haymana'nın Sakarya Meydan Muhaberesinin son kalesi olduğu söyleniyor. Neden hiç bir tane Ulusal Basın Temsilcisi yok, neden bir tane Ankara'mızın yerel basın temsilcileri yok. Biz bu etkinliği neden yapma gereği duyuyoruz. Kendimizde öğrenelim ama dünyaya da gerçekleri öğretelim, bırakın ülkemizi Ankara'ya dahi biz hiç bir şey öğretemedik. Bu tür etkinliklere uluslararası diyorsak, basın mensuplarını da buraya getirmeliyiz. Yoksa her işinizde olduğunuz gibi bu işte de sınıfta kalırsınız." dedi

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/HAYMANA

HABER;RÜZGAR KABASAKAL


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90