Hakkari'de 'Meme ve Rahim Ağzı Kanserİ' Semineri

Hakkari ilinde Ölmez Madencilik ve Meskan Proje sponsorluğunda Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık eğitimi düzenledi.

Güneydoğu Bölge Haberleri 16.10.2023 11:41:00 0
Hakkari

 Hakkari ilinde Ölmez Madencilik ve Meskan Proje sponsorluğunda Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık eğitimi düzenledi.

 

Kurulduğu günden bugüne çalışmalarını sosyal sorumluluk bilinciyle yürüten Çayeli Bakır İşletmeleri, Hakkari’de madencilik faaliyetlerine devam eden Ölmez Madencilik ve Meskan Proje sponsorluğunda Meme ve Rahim Ağzı Kanseri farkındalık ayında Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık eğitimi gerçekleştirdi.


Kadınlardan eğitime büyük ilgi


Meme ve Rahim Ağzı Kanseri farkındalık ayında dikkatleri Meme ve Rahim Ağzı Kanseri’ne çekmek ve katılımcıların bilgi ve beceri kazanmaları amacıyla Hakkari Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim, kursiyer kadınlar, kamuda çalışan kadınlar ve yöre halkından kadınların katılımı ile gerçekleştirildi.


Hakkari Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda konunun uzmanları tarafından halkı bilinçlendirme amaçlı gerçekleştirilen eğitimde, rahim ağzı kanseri belirti ve bulguları, rahim ağzı kanseri nedenleri ve risk faktörleri, rahim ağzı kanseri’ne karşı yapılan tıbbi muayene ve taramalar, rahim ağzı kanseri aşısı hakkında bilgiler verildi.


Meme kanserinin de konuşulduğu eğitimde, meme kanseri belirti ve bulguları, meme kanseri risk faktörleri, meme kanserinde hastalığın seyrini etkileyen faktörler, meme kanserine karşı yapılan tıbbi muayene ve taramalar ve kendi kendine meme muayenesi gibi konu konulara dikkat çekildi.


ARTUKLU HABER AJANSI-HAKKARİ

 


Anahtar Kelimeler: Hakkari' ' Rahim Kanserİ' Semineri
32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19