HAKPAR MARDİN`DE ŞOK İSTİFALAR!

HAKPAR Mardin il Başkanı ile Artuklu ilçe başkanı topluca istifa etti.İstifaların ardından Mardin İl Başkanı Vahap Ertaş tarafından zehir zemberek açıklama yaptı.

Mardin 3.05.2016 15:07:34 0
HAKPAR MARDİN`DE ŞOK İSTİFALAR!

HAKPAR Mardin il Başkanı ile  Artuklu ilçe başkanı topluca istifa etti.İstifaların ardından Mardin İl Başkanı Vahap Ertaş tarafından zehir zemberek açıklama yapıldı.

HAKPAR''ın 24 Nisan 2016 pazar günü Ankara'da gerçekleşen 1.Olağan Kongresinin ardından,Mardin İl Başkanı Vahap Ertaş ve Artuklu ilçe Başkanı Lokman Ertaş  görevlerinden ve Parti üyeliklerinden istifa etti.

HAKPAR Mardin il Başkanı Vahap Eraş istifasının ardından yazılı basın açıklaması yaptı.Ertaş tarafından yapılan yazılı basın açıklaması şöyle:

BASINA VE  KÜRDİSTAN    KAMUOYUNA


Bir kürt kürdistanlı ve milletimin haklı davasına inanan bir yurtsever olarak kuzey kürdistanda tek renkliliğe mahkum edilen,bu yüzden ciddi çıkmazlar ile karşı karşıya kalan politik sahanın durumu ciddi olarak beni rahatsız ediyordu ve etmeye devam ediyor.
kürdistanda bir tek partinin heleki bu partinin anti demokratik uygulamaları ve kendisi dışında farklı görüşlere tahammül etmesi göz önünde bulundurulduğunda halkımızın ve ülkemizin yaşadığı ağır sorunlara cevap olabilmesi çözüm siyaseti üretmesi imkansızın ötesindedir.Bu tespitten yola çıkarak çok renkliliğe,çok partiçiliğe bunların zenginliğimiz olacağına her zaman inandım.
bu bakış açısı ve inançla yola çıkarak 2013. yerel seçimlerinde Hak.par lı arkadaşların benimle kurdukları ilişkiden sonra bu partiyi destekleme kararı aldım ve ikamet ettiğim mardinin kızıltepe ilçesine bağlı dikmen beldesinde arkadaşlarımla birlikte Hak.par  seçim büromuzu açarak faaliyetlere başladık.
Bu daha önce Hak.parı tanımayan dıkmen halkı için bir ilkti,akp ve hdp arasında sıkışan siyasete renklilik katması açısından da önemliydi seçime 15 gün kala yapmış olduğumuz bu faaliyetler neticesinde sadece 1700 küsür secmeni olan dikmen de 90 oy aldık çok kısa süre içerisinde açığa çıkan bu potansiyel beni ve benimle beraber bu çalışmalara katılan arkadaşları daha örgütlü bir çalışma yürütmeye sevk etti.
Bu önerimizi Hak.par daki sorumlu arkadaşlara sunduk ve mardin genelinde örgütlenme ve teşkitat kurma faaliyetlerine başladık.
Bu faaliyetler neticesinde 1.mart 2015 tarihinde rahmetli genel başkanımız merhum fehmi demir inde katılımıyla kızıltepe ilçe teşkilatının kuruluşunu gerçekleştirdik.
bir yıl aradan sonra mardin il başkanlığına atamam yapıldı tüm bu faaliyetlerin hepsini hiç bir maddi karşılık beklemeden gönüllülük esasına dayalı olarak daha önce Hak.par lı olmayan ve benim aracılığım ile Hak.parı tanıyan arkadaşlarımla birlikte gerçekleştirdik.
kobani ve şengal halkina aylarca aktivistlik yaptik turkiyeye gelen kobani ve sengal halkina yardim goturduk buradan ayrıntılarına girmek istediğim bir çok değerli çalışmayı yürüttük buradan bir kez daha bu çalışmaları gerçekleştirirken beni destekleyen yardımda bulunan tüm arkdaşlara ve dostlara teşekkür etmek isterim.
şu ana kadar yazmadıklarımdan anlatmak istediğim Hak.par a hangi amaç ile katıldığımı genel hatlarıyla kamuoyuna bilgisine sunmaktı.  
bundan sonra yazmamdaki amaç Hak.par dan ayrılmamın gerekçeleriyle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek olacaktır.
kuzey kürdistan da egemen siyaseti anti demokratik olmak ile suçlayanların kendileri ne kadar demokratiktir???
Hak.par il örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğümüz süreç içerisinde genel Hak.par teşkilatları içerisinde en genç teşkilat olmamıza rağmen genel merkez den destek beklememize rağmen maalesef hep üvey evlat muamelesi gördük..
katıldığımız seçim süreçlerinde maalesef bu gerçekliği çok can yakıcı bir şekilde htik.
örneklendirmek gerekirse seçim anons araçları diğer teşkilatlara gönderilip daha iyi propoganda yapmalarına olanak sunulurken biz partimizin bu olanağından mahrum bırakılıyorduk.Genel merkezden diğer yerlerde bulunan adayların seçim kampanyalarını desteklemeye kadrolar gönderilirken biz mardin il başkanlığı olarak sahada yalnız birakiliyorduk .
Seçim afişlerimizin basılması bile genel merkez tarafından gerek duyulmadı 
Tüm bu olanaksızlıklar ve sahada yalnız birakilmamiza rağmen sadece kendi imkanlarımızla yinede faaliyet yürütme gayreti içerisindeydik.
Bu yalnız birakilma ve partinin ülkemizin koşulları göz önünde bulundurulduğunda içerisinde bulunduğu hantal ve sorunlara cevap olamama durumu bizleri partinin içerisinde bulunduğu durumla ilgili derin düşüncelere sevketti.
Partimizin kongre sürecine girmesi bizlere bu düşüncelerimizi ve partinin sorunlarını çözmemiz noktasında bir yol gösterdi. 
NEYDİ BU YOL. 
Partimizin sorunlarını parti resmi yeri ve işleyişi içerisinde kongre ortamında tartışmak çözüm arayışları bulmaktı,bu bize umut veriyordu.
Kongre hazırlık sürecinden itibaren partili arkadaşlarımızla bu tartışmaları başlatmıştık bile bu tartışmalar neticesinde ortaya çıkan genel konu şuydu.
Partinin güçlenmesi teşkilatların daha işlevsel hale gelebilmesi için genç ve daha dinamik kadrolara ihtiyaç vardı.
Partinin salonlardan ve parti bürolarında haps olan durumunda çözüm önerisi olarakta pratikte uygulanan ve alan açmada gereksiz kalan örgütlenme tarzının değiştirilmesi gerekiyordu.
Yani kısacası yeni bir anlayışla hareket eden genç ve dinamik kadroları içerisinde barındıran yeni bir genel merkeze ihtiyaç vardı.
Zira kaynağın sorunu burasıydı.
Bu inanç ve anlayışla Hak.par Genel başkanlığına aday oldum.
Hak.par ın demokratik bir anlayışı özümsedigine inanmış biri olarak Genel başkanlığı adaylığımı açıkladığım ilk günden kongre gününe kadar partiden resmen tecrid edildim.
Adaylığımı geri çekmem için bir çok telefon aldım adaylığımın resmiyete kavuşması için 15 delegenin imzasını toplamamam için elinden geleni yaptılar.
Bunu belli bir noktaya kadar parti içerisinde iktidar mücadelesi olarak yorumladım. 
Fakat kongre günü bir üye olarak dahi bana söz hakkı verilmemesi ve benimle birlikte hareket eden bir çok arkadaşın parti meclisinden uzaklaştırılması bu işin böyle olmadığını anlamama yardımcı oldu.
Divan da ısrarla söz hakkı istememe rağmen orada yokmuşum gibi davranilarak söz hakkı verilmemesi hangi demokratik kriterle açıklanabilir. 
Düşüncemizi yok sayan bir partide bir insanın emir eri olmak dışında başka ne fonksiyonu olabilir.parti resmiyeti çerçevesinde konuşmayı dahi üyesine hak görmeyen üyelerine amacına ulaşma noktasında basit bir aracmış gibi yaklaşan bir partinin emir eri olmayı red ediyor böyle bir partide üye olmayı dahi kendime hakaret sayıyorum. 
Buradan bir kez daha kamuoyuna 
Hak.par genel merkezi kabul etse veya etmezse bu parti ile hiç bir ilişiğimin kalmadığını duyurmak istiyorum.
Kürdistan özgürlük mücadelesi bir parti ile başlamadı onunla da bitmeyecektir.
Kürt milletinin bağımsızlık mücadelesine her zaman inandım,bundan sonrada inanacak elimden geldiğince içinde yer alacağım.
Mücadelenin farklı alanlarında görüşmek umuduyla hepinizi en derin saygılarımla selamlarim.
Vahap Ertaş''Açıklamasında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 

 
 

25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88