HAKPAR:``PKK HEMEN SİLAH BIRAKMALIDIR``

Ankara`da 1.Olağanüstü Kongrede bir konuşma yapan HAKPAR Genel Başkan Vekili Necati Bayram konuşmasında:``Biz HAK-PAR olarak PKK`nın derhal silahları susturmasını ve kentlerden çekilmesini istedik. Devletin de kalıcı, gerçek bir barışı sağlamak için ortay

25.04.2016 14:49:43 0
HAKPAR:``PKK HEMEN SİLAH BIRAKMALIDIR``

Ankara'da 1.Olağanüstü Kongrede bir konuşma yapan HAKPAR Genel Başkan Vekili Necati Bayram konuşmasında:''Biz HAK-PAR olarak PKK'nın derhal silahları susturmasını ve kentlerden çekilmesini istedik. Devletin de kalıcı, gerçek bir barışı sağlamak için ortaya somut bir proje koyması gerektiğini ısrarla söyledik''Dedi.

Ankara'da Demonti Otel'de toplanan 1.Olağanüstü kongrede Açılış konuşmasını yapan Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkan Vekili  Necati Bayram,yaptığı konuşmasında Irak'ta BAAS rejiminin devrilmesinin ardından başa gelenlerin adil bir yönetim kuramadığını, bu ülkedeki Kürtlerin bağımsızlık yoluna girdiklerini belirterek,Irak'taki gibi  Suriye'deki BAAS rejiminin de sonunun yakın olduğunu ifade etti.

HAKPAR Genel Başkan Vekili Bayram,  Suriye'yi de  Irak gibi federal bir yapının beklediğini ,Bölgenin istikrarsız hale gelmesinde  İran'ın etnik ve mezhepsel çatışmaları körüklemesinin etkisinin büyük olduğunu İddia eden Necati Bayram, "İran, kendi politikalarına hizmet etmeleri için  Kandil üzerinde baskı oluşturmaktadır. Ortadoğu'da hemen her çatışmanın ve karışıklığın altında da o çıkıyor." diye konuştu. Türkiye'de Kürt meselesinin PKK'ya ve onun silahsızlandırılmasına indirgenmesinin çözümsüzlüğü beraberinde getirdiğini ibelirterek, "Biz silahlı çatışmanın sonlandırılmasını istiyoruz. PKK silah bırakmalıdır, devlet de sorunun çözümünde uygun adım atmalıdır. Bunlar Kürt halkının temel haklarını tanıyan adımlar olmalıdır." dedi.

HAKPAR Genel Başkan Vekili Bayram, PKK'nın  Silvan, Sur,  Cizre,  Nusaybinve  Yüksekova gibi birçok ilçenin yoksul mahallelerine barikatlar kurup, çukurlar kazdığınıHendek politikası izlediğini belirten Bayram,sözlerine şöyle devam etti:: "Bunun üzerine operasyonlar başlatıldı,400 civarında güvenlik görevlisi ve  5 bin dolayında PKK'lı yaşamını yitirdi. Harabeye çevrilen bu ilçelerde binlerce sivil evlerini terk etti. Esnaf iflasa sürüklendi. Bu savaşın, Kürtlerin hak ve özgürlük talepleriyle bir ilişkisi yoktur. PKK'nın 'halk savaşı' adıyla yürüttüğü bu savaş, halk karşıtı bir savaştır. Her yurtsever, her aklı başında insan, PKK'nın bu stratejisini mahkum etti. Her yurtsever, her aklı başında insan devletin 'güvenlikçi politikaları' devreye sokmasını mahkum etti. Biz HAK-PAR olarak PKK'nın derhal silahları susturmasını ve kentlerden çekilmesini istedik. Devletin de kalıcı, gerçek bir barışı sağlamak için ortaya somut bir proje koyması gerektiğini ısrarla söyledik." "Yeni anayasa çok renkli toplumsal yapıya uygun olmalı" Yeni ve sivil bir anayasanın ülkenin çok renkli toplumsal yapısına uygun olarak hazırlanması gerektiğini söyleyen Bayram, şu değerlendirmeyi yaptı: "HAK-PAR olarak  Türkiye'nin birçok yapısal sorununa karşı çözüm öneriyoruz. Bunlardan birisi de Alevi sorunudur. Farklı inançtan insanların birlikte yaşadığı  Türkiye'de Sünni mezhebine dayalı, ötekileştirici bir politika izlendi. Aleviler ve diğer inançtan kesimler baskı altında tutuldu. Gerçek anlamda bir laiklik hiç uygulanmadı. Devlet Aleviliği kendisine göre tanımlamaktan vazgeçmelidir. Cemevlerinin statüsü tanınmalı, her türlü ayrımcılığa son verilmelidir." Partilerinin bir birlik projesi olduğunu ve kendisini "çoğulcu, değişimci, demokrat ve özgürlükçü" olarak tanımladığını aktaran Bayram, daha önce parti bünyesinde olup da zaman içinde ayrılanları HAKPAR'a  davet etti. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00