HALİÇ ÜNİVERSİTESİ’NİN YENİ AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Haliç Üniversitesi’nin 2023-2024 akademik yıl açılış töreni, üniversitenin All In One konseptli 5. Levent kampüsünde gerçekleştirildi.

Gündem 5.10.2023 11:11:00 0
HALİÇ ÜNİVERSİTESİ’NİN YENİ AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Haliç Üniversitesi’nin 2023-2024 akademik yıl açılış töreni, üniversitenin All In One konseptli 5. Levent kampüsünde gerçekleştirildi. 2 Ekim Pazartesi günü öğrenciler, akademisyenler ve idari kadronun yoğun katılımıyla düzenlenen açılış töreninde, Psikolog Selin Durusal ve Eğitimci Ahmet Şerif İzgören motivasyon konuşmaları ile öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

 

Başarılı akademik kadrosu ve ileri teknoloji donanımlı kampüsünün yanı sıra bilim, teknoloji ve kültür-sanat etkinlikleriyle de vakıf üniversiteleri arasında önemli bir konumda yer alan Haliç Üniversitesi’nin 2023-2024 akademik yılı açılış töreni, 2 Ekim Pazartesi günü 5. Levent Kampüsü’nde gerçekleşti.

 

Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Naci TOPSAKAL açılış konuşmasında; ‘‘Hepimiz şunu çok iyi biliriz ki başarılı insanların arkalarında ilham veren, bilgi veren değerli insanlar vardır. Bizim takriben 16 bin öğrencimiz içinde de çok başarılı öğrencilerimiz olacaktır. Sevgili Hocalarım, bu çocukların arkasında ilham perisi, destekleyicisi siz olacaksınız ve bu çocuklarımız ülkemizin geleceğini inşa edecekler. Sevgili öğrencilerimiz, zamanlarınızı fevkalade iyi kullanın.  Hayatta satın alamayacağımız, geri getiremeyeceğimiz şey para değil, zamandır. Başarının yüzde biri yetenek, yüzde 99'u terdir derler. Hayatın ter ve emek olduğunu, emeğin kutsal olduğunu üniversite yıllarında öğrenmeye başlayacaksınız. 

 

77 yıllık hayatımda öğrendiğim bir tek kelime var, o kelime de “insan”dır. Hayat, insan demektir. Sevgi ise insanın insana vereceği en kutsal hediyedir. Ailenizi sevin. Doğayı, hayvanları, tabiatı ama en önemlisi insanları sevin ve karşılıksız sevin lütfen. Atalarımız göz nereye bakarsa gönül oraya akar demişlerdir. Sayın Hocalarım, çocuklarımıza güzele bakmaları konusunda lütfen yardımcı olun. Eğitimin amaçlarından biri de karakter inşasıdır. Eğer bu çocuklar iyi bir Türk vatandaşı olurlarsa iyi bir fizikçi, iyi bir kimyacı, iyi bir edebiyatçı da olurlar. Hepimiz biliriz ki ağaçlar kökleriyle irtibatlarını kestiği zaman ona ağaç denmez. Onun için evlatlarımızın kökleriyle irtibatlarını kesmemelerine gayret edin. Hobbes “İnsan insanın kurdudur” demiştir. Bizim inancımızda; insandan ümit kesmek, yaratandan ümit kesmek anlamına geldiği için insandan ümit kesmek yoktur.  Dolayısıyla evlatlarımızı fevkalade iyi yetiştirelim.’’ sözlerine yer dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Zafer Utlu: Bilim ve teknolojiyi üreterek kullanacağız!

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu 2023-2024 akademik yılı açılış törenindeki açılış konuşmasında; ‘‘Öncelikle 2023-2024 akademik yılında üniversitemizi tercih ederek aramıza katılan yeni öğrencilerimizin göstermiş oldukları başarı ve üniversitemizi öncelikle tercih etmeleri nedeniyle kutluyorum. Haliç Üniversitesi bu yıl 8 fakülte, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulunda 21 ön lisans, 46 lisans, 58 lisansüstü programı olmak üzere toplam 135 eğitim öğretim programı ile 2023-2024 akademik yılını sürdürecektir. Bilindiği üzere Latince kökenli olan üniversite kelimesi evrensel anlamına gelen Universal ile bağlantılı bir terim ikinci bir anlamı ise akademisyenler ve öğrencilerin bir araya geldikleri birliktir. 

Üniversiteye hâkim olması gereken ve birbiriyle bağlantılı 3 niteliğin olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan birincisi akıl, ikincisi özgürlük, üçüncüsü de çeşitliliktir. Günümüzde toplumların gücü ve gelişmişliği, her alanda bilim ve teknoloji üreterek kullanması ve yetiştirdiği eğitimli, donanımlı insan gücüyle örtüşmektedir. Dünyada yaşanan hızlı teknolojik değişim, bireylerin bilgiye erişime ve iletişim imkanlarındaki artış insan gibi yetiştirilmesinde temel görevi olan üniversitelerde paradigma değişimini zorunlu kılmaktadır. Hayatınızın en önemli dönüm noktalarından birindesiniz. Bir anlamda kişiliğiniz ve kimliğinizi burada üniversite ortamında tamamlayacaksınız. Sizler öğrenim gördüğünüz süre boyunca pek çok şeyi öğreneceksiniz. Ama önemli olan sadece öğrenmek değildir. Öğrendiklerinizi hayata geçirmek ve onu davranış haline getirmektir. Çünkü davranış haline getirilmeyen bilgi bizde bir anlam kazanmamış demektir. Hedefleriniz, amaçlarınız ya da yapmak istedikleriniz çok güzel büyük işler olsun. Başarılı bir eğitim öğretim yılı temenni ediyorum” sözlerine yer dedi.

 

Motivasyon Konuşmaları Törende Büyük Alkış Topladı!

Öğrencilere eğitim dönemleri ve gelecekte bekleyen kariyer hayatları konusunda tavsiyelerde bulunan Psikolog Selin Durusal; ‘‘Bir Haliç Üniversitesi mezunu olarak gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki, ne kadar zaman geçerse geçsin hep aynı şeye önem veren bir üniversite oldu. ‘Öğrencinin kendini geliştirmesi’. Fakat bu sadece hocalarımızla ilgili değil. Bu sizin neyi ne yapmak istediğinizle, hedeflerinizle ve yaşamı nasıl algıladığınızla da ilgili. Çünkü, akademik kadro size sonuna kadar destek vermek için oldukça adanmış gruplardan oluşuyor. Fakat üniversite sadece akademik hayat için mi önemli? Burada mı gelişeceğiz? Burada mı öğreneceğiz? Hayır. Aynı zamanda kampüs yaşantısı ve süregelen birçok ilişki zinciri kurabilmenizi de sağlayacak aslında. Eğitim hayatınız boyunca ve sonrasında size sonuna kadar destek olan, şahane bir akademik kadroyla berabersiniz. O yüzden ne olur onların yanında, arkasında, etrafında olmaktan hiç vazgeçmeyin. Çünkü fakülte size bir diplomadan daha fazlasını katar. O yüzden hem tadını çıkartın hem de üretin. Hepinize güzel bir akademi yılı diliyorum.’’ sözlerine yer dedi.

Eğitimci Yazar Ahmet Şerif İzgören’in gençlere başarılar dilediği konuşması ile açılış töreni noktalandı; ‘‘Bu salonda gençlere yapacağım en kötü şey bir motivasyon konuşması olur diye düşünüyorum. Verilerden ve bilgiden yola çıkmamız gerek. Bilgiye odaklanıldığında bir şeylerin değişeceğini düşünüyorum. Bu ülkeye baktığınızda ise benim size anlatmam gereken şey, veri. Pablo Neruda, 1954 yılında Santiago Üniversitesi'nde bir konuşma yaptı ve çocuklara dedi ki: “Bilgi bir ışık gibidir. Sızacak bir yer bulur ve içeri girer.” Bugün burada öğretim üyelerine çok büyük saygıyla bir şeyi söylemek istiyorum; hakkınız ödenmez. Sizler bilgi içeri girsin diye kapıları açıyorsunuz. Bilgiye odaklanıldığında bir şeylerin değişeceğini düşünüyorum. 

Gençler hayatta karşınıza çıkan fırsatları değerlendirin, iyi olduğunuz bir alanda çalışın. Bu sizin yolculuğunuz. Her zaman ışığa doğru yürüyün. Sizin için cevap orada bir yerlerde... Bütüne baktığınızda üç şeyin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Dürüstlük, iş kalitesi ve girişimcilik. Hayatımızı ayakta tutacak 3 bilgi bunlar. Eğer iş kaliteniz yüksekse, alanınızda bilgi derinliğiniz varsa ve dürüst iseniz yolunuz açık olacaktır.’’

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19