``Halk`a Rağmen İktidar Olunmaz``

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye`de elinde güç olanın, elinde yetki olanın millete dayatmalarda bulunma, milleti yok sayma dönemi artık kapanmıştır. Halka rağmen iktidar mümkün değildir" dedi.

Siyaset 14.09.2013 18:39:35 0
``Halk`a Rağmen İktidar Olunmaz``

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye`de elinde güç olanın, elinde yetki olanın millete dayatmalarda bulunma, milleti yok sayma dönemi artık kapanmıştır. Halka rağmen iktidar mümkün değildir" dedi.

Erdoğan, Vilayet Meydanı`nda, yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, sandıktan çıkan sonucu muhafaza etmenin, sandıktan çıkan emanete sahip çıkmanın her hükümet için sorumluluk olduğunu söyledi.

Milli iradenin tecelli edeceği yerin sandık olduğuna işaret eden Erdoğan, "Sandıktan çıkan Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Kimin ne hesabı varsa bunu sandıkta görmek zorundadır. Türkiye`de sandık sonuçlarını ayaklar altına alma dönemi artık kapanmıştır. Türkiye`de elinde güç olanın, elinde yetki olanın millete dayatmalarda bulunma, milleti yok sayma dönemi artık kapanmıştır" diye konuştu.

Halka rağmen iktidarın mümkün olmadığını vurgulayan Erdoğan, milletin isteklerine, taleplerine, beklentilerine, haklarına kulak tıkama, sırt dönme zamanlarının artık geri gelmemek üzere geçmişte kaldığını bildirdi.

"Zulmün biçimi değişikti, tonu değişikti ama zalim aynıydı"

"Türkiye`de red, inkar, asimilasyon politikaları da artık ayaklarımızın altındadır, geri gelmemek üzere o kapı da kapanmıştır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu topraklar üzerinde her ne yaşandıysa hep birlikte yaşadık. Bu topraklar üzerinde acıyı birlikte yaşadık, hüznü, kederi birlikte yaşadık. Öyle dönemler oldu ki siz kendi anadilinizde kendi annenizle telefonda dahi konuşamadınız. Kendi şarkılarınızı, kendi türkülerinizi dahi gizli gizli dinlemek zorunda kaldınız. İnanın siz burada ne yaşadıysanız, farklı şekillerde bizler de batıda, kuzeyde, güneyde onları yaşadık. Zulmün biçimi değişikti, rengi değişikti, tonu değişikti ama zalim aynıydı, zulüm aynıydı.

3 Kasım 2002 seçimleriyle biz bu zulme, bu ayrımcılığa, bu red, inkar ve asimilasyon teşebbüslerine ve onu yürürlükte tutanlara sizin verdiğiniz yetkiyle son verdik. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Gürcü, Abaza, Roman, Boşnak, kim olursa olsun hepsi bizim kardeşimiz. Biz yaradılanı Yaradan`dan ötürü sevdik. Bizi ayırmaya çalışanlara hiçbir zaman pirim vermedik, vermeyeceğiz. Ben Türk`ü Türk olduğu için sevmiyorum, Kürt`ü Kürt olduğu için sevmiyorum, Arap`ı Arap olduğu için sevmiyorum, beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum, bizim farkımız bu. Biz bu kardeşliğimizi güçlü tuttuğumuz sürece inanın bizi kimse yıkamaz, yıkamayacaklar da. Her zaman dik duracağız, dikleşmeyeceğiz ve böyle de yürüyeceğiz."

Sünni ile Alevi`nin bu topraklar üzerinde bir, beraber ve kardeş olduğuna işaret eden Erdoğan, "1071`den beri, yaklaşık bin yıldır bu topraklar üzerinde biriz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiyeyiz. Bu topraklar üzerinde her ne sorun varsa onu birlikte çözdük, onu birlikte neticelendirdik, bundan sonra da yine birlikte çözeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, 11 yıl içinde birçok sorunu çözdüklerini, birçok meseleyi hal yoluna koyduklarını, konuştuklarını, istişare ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Buraya başbakanlıkları döneminde bir kere dahi gelemeyenlerin olduğu bir geçmiş yaşadık. Ama bu kardeşiniz, hemen hemen, neredeyse şöyle ortalamasına baktığınız zaman, şöyle bir yıl geçmeden ne yapıp yapıp gelip buraları ziyaret ediyor, geziyor. Ama bir yıl ama 1,5 yıl, muhakkak geliyor. Biz birbirimize kalplerimizi açtık ve engelleri hep birlikte aştık. Allah`ın izniyle önümüzdeki sorunları da işte böyle hep birlikte aşacağız, sorunları geride bırakacağız ve daha güzel bir Adıyaman`ı birlikte inşa edeceğiz. Ama kardeşlik hukuku çerçevesinde inşallah bunları çözüme kavuşturacağız. Provakasyonlara aldırmayacağız, kışkırtmalara gelmeyeceğiz, kökü dışarda olan, ipini Türkiye düşmanlarının tuttuğu provakatörlerin oyunlarına gelmeyecek, tuzaklara düşmeyeceğiz."

"Dersim`in hesabını veremedi bu CHP"

Türkiye genelindeki Alevilere seslenen Başbakan Erdoğan, geçen ekim ayından itibaren anamuhalefet partisinin bazı milletvekillerinin bizzat içinde olduğu kirli bir senaryonun Türkiye`de sahnelenmek istendiğini söyledi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"İbadethanelerde çirkin kışkırtmalar yapılıyor, sokaklar yangın yerine çevrilmek isteniyor. Kan akması, gençlerin zamansız hayatını kaybetmesi için her türlü tahrikler yapılıyor. Bir el, bir kirli el maalesef anamuhalefet partisi milletvekillerini maşa olarak kullanıp Türkiye`de huzursuzluk çıkarmak istiyor.

Soruyorum buradan, soruyorum, Cumhuriyet Halk Partisinin tarihinde, başta Genel Başkanları olmak üzere, araştırsınlar, baksınlar, acaba kaç tane cemevi açılmıştır, kaç tane? Baksınlar. Medyaya da sesleniyorum, yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum, köşe yazarlarına sesleniyorum, düşünce adamlarına sesleniyorum, araştırsınlar, baksınlar. Ama bir de AK Parti`nin iktidarı döneminde, Tayyip Erdoğan`ın İstanbul`da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde acaba ne kadar cemevi açılmış, onlara da bir baksınlar. Görecekler ki onlarla, CHP yönetimleriyle mukayese edilemeyecek destekleri biz verdik ve bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum. Bunlar da Dersim`in hesabını veremedi. Bu CHP, Dersim`in hesabını veremedi. Şimdi kalkıyorlar, ülkemi karıştırmak için, milletimizi birbirine düşürmek için maalesef bütün vilayetlerimizde huzursuzluk meydana getiriyorlar."

Hukuk dışı eylemlere karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin, hukuk içinde her türlü müdahaleyi yapacağını ve yapma hakkına sahip olduğunu belirten Erdoğan, "Çünkü bizim huzurumuzu kimse kaçıramaz, kimse tehdit edemez" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, "Bize siz bir görev verdiniz, ne için? Can güvenliği için. Ne için verdiniz? Mal güvenliği için. Ne için verdiniz? Neslin güvenliği için. Ne için verdiniz? Aklın güvenliği için. Bütün bunları, biz ne yapacağız, yerine getirmek zorundayız. Şu anda yaptığımız çalışmalar hep buna yöneliktir" dedi.

Bütün bu oyunlara, kirli tuzağa karşı herkesin uyanık, sağduyulu, sabırlı, itidalli olması gerektiğini dile getiren Erdoğan, "Türkiye geçmişte yaşadığı o ağır acıları bir daha yaşamasın istiyoruz. Bunu Türkiye`ye tekrar yaşatmak ve bizi karanlık o geçmişe döndürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Ekonomide sıçrama yapıyoruz, büyümede dünyada en öne geçiyoruz, beyler rahatsız oluyor. İnanın meydan bulsalar, zil takıp oynayacaklar. Bu CHP bu. Kahramanmaraş`ın, Çorum`un, Sivas`ın, Gazi Mahallesi`nin o derin acılarını, o büyük acılarını bize tekrar yaşatmak isteyenlerin tuzaklarını tek tek bozmak zorundayız" şeklinde konuştu.

 

ARTRUKLU HABER AJANSI-ADIYAMAN



19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07