Hamidi Ailesi Bölgede Bir kan davasını daha sonlandırdı.

Ahmedi Köyü meşayih ve uleması (Hamidi Ailesi Şeyhleri) bu işe öncü olarak,Bölgede yaşanmakta olan Bir kan davasını daha sonlandırdı.

Mardin 1.11.2018 22:11:52 0
Hamidi Ailesi Bölgede Bir kan davasını daha sonlandırdı.

Ahmedi Köyü meşayih ve uleması (Hamidi Ailesi Şeyhleri) bu işe öncü oldu. Bir ay önce Mardin’in Savur ilçesine bağlı İşgören (Kavsan köyü) ve Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Akköy (şeyh Yusuf köyü) köyleri arasında Çelebi ve Çınar aileleri arasında çıkan kavgada her iki aileden de vefat edenler olmuştu. Bu iki köy ve bu iki aile arasında çıkan bu husumeti sona erdirmek için yaklaşık 15 gündür Allah rızası için her iki aile arasında Ailenin Ulemasından Es-Seyyid Şeyh Hamdin’in oğlu Seyyid şeyh Muhammed ( Seyfettin Hamidi ) aracı oldu ve her iki aileyi de barışa ikna etti.

 

Barışa Ailenin Alimlerinden Es-Seyyid Şeyh Hikmet Hamidi ve Es-Seyyid Şeyh Kemal Hamidi de katılarak onlara nasihatlerde bulundular. Mardin ili Savur ilçesi Başkavak köyünde (Ahmedi Köyü) Her iki aile bir araya getirilerek barıştırıldı. Ve bir daha bölgede bu konuda bir huzursuzluğun yaşanmaması için Es-Seyyid şeyh Hikmet Hamidi ve Es-Seyyid Şeyh Kemal Hamidi öncülüğünde yemin edildi. Yemin Törenine Seyyid Şeyh Hikmet Hamidi, Seyyid Şeyh Kemal Hamidi, Emekli Mardin İl Kültür Müdürü Seyyid Şeyh Muhlis Hamidi, Savur Kaymakamı Bayram Türker, Savur Akparti İlçe Başkanı Sabahattin Kaya, Kırdirek köyünden Şeyh Tahir Aydın, Seyyid Seyfettin Hamidi, Seyyid Emrullah Hamidi, Eğitimci Yazar Seyyid Mehmet Selman Hamidi ayrıca Bölgedeki köylerin molla ve imamları da katıldı.

 

 

Yemin Sonrası beraberce öğle Namazı kılındı ve ardından beraber Barış yemeği yenildi. Barış yemeğine katılan ilim ve hilim sahibi Molla Abdurrahman ise konuşmasında şunları ifade etti:

 

“Bölgemizde Yaklaşık 180 yıldır varlığını sürüdüren Hamidi Ailesi sürekli barıştan ve huzurdan yana olmuşlardır. Evladı Resul bu ailenin fertleri de elhamdulillah ki bunu halen devam ettirmekteler.Hamidi Ailesi evladı Resüldür. Peygamber torunlarıdırlar ve sizler onları kırmadınız. Allah onları her daim var etsin ve soylarını artırsın. Sizler iki farklı köy iki farklı aile olarak bu barışı kabul ettiniz onları kırmadınız. Kabul ettiğiniz andan şimdiye kadar bütün melekler burada ve Peygamberimiz HZ. Muhammed (SAV) ‘e salat ve selam getiriyor. Siz onları kırmadınız inşallah Allah CC ‘da Peygamber torunlarının hatırına bu barışı sağlayacaktır. Daha sonra İşgören köyünden (Kavsan Köyü) Çınar ailesi, Hamidi Ailesi Şeyhlerinin Öncülüğünde Akköy’de (Şeyh Yusuf Köyü) Çelebi ailesini Ziyaret etti. Kuran-ı Kerim okunarak ikindi namazı beraberce kılındı, Çay ikramı yapıldı. Allah bir daha bölgemizde böyle huzursuzluklar çıkarmasın.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04