HASAN ÇUHA`NIN OĞLU İSMAİL ÇUHA DA BABASININ YOLUNDA

Mardinli sanatçı Hasan Çuha`nın oğlu İsmail Çuha Gençlik merkezleri arasında düzenlenen Türk Müziği yarışmasında, 18-21 yaş erkek solo kategorisi Burdur il ikincisi oldu.

Mardin 26.02.2016 16:28:05 0
HASAN ÇUHA`NIN OĞLU İSMAİL ÇUHA DA BABASININ YOLUNDA

Mardinli sanatçı Hasan Çuha'nın oğlu İsmail Çuha Gençlik merkezleri arasında düzenlenen Türk Müziği yarışmasında, 18-21 yaş erkek solo kategorisi Burdur il ikincisi oldu.

Gençlik ve spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen gençlik merkezleri arası Türk Müziği Grup Birinciliği “Sahne Sırası Sende” yarışması renkli görüntülere sahne oldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen "Sahne Sırası Sende" adı altında yapılan Gençlik Merkezleri Türk Müziği grup birinciliği yarışmalarının ilki Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinin ev sahipliğinde yapıldı.Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkez’inde düzenlenen ses yarışmasına Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Fatih Gültekin, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ve çok sayıda davetli katıldı. Erzurum, Artvin veBayburt illerinin katılımıyla düzenlenen Türk Müziği “Sahne Sırası Sende” adlı ses yarışması birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.
3 ilden yaklaşık olarak 14-21 ve 22-29 yaş aralarında 50 kız ve erkek solo ve çalgı grubunun katıldığı ses yarışması katılımcıları büyüledi. Farklı kültürlerin bir arada yer aldığı ses yarışmasında gençlik merkezi sanatçıları davetlilere muhteşem bir türkü şöleni yaşattı.

Yarışmada Mardinli Sanatçı ve Bestekar Hasan Çuha'nın TC.Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi,Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-iş Eğitimi bölümü ikinci sınıfta okuyan  Büyük Oğlu İsmail Çuha da yarışmaya Neşet Ertaş'In  ''Gönül Dağı''  isimli  türküsü ile katıldı.

Jüri üyeliklerini Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Mehmet Can Çiftçibaşı, Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Gökhan ÖzdemirBurdur Güzel Sanatlar Lisesi Müzik öğretmeni Arda Meço, Burdur Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğretmeni İsmail Duru ile Gençlik Merkezi'nnden Mustafa Haltaş'ın yaptığı yarışmada, Hasan Aydost Karhan, Yasin Akkaya, Sultan Altıntaş, Sultan Akkanat, Berfin Tutcan, Eda Uz, Mustafa Uğuroğlu, Mustafa Polat kategorilerinde birinci oldu.

21 Yaşındakı İsmail Çuha Yarışma sonucunda büyük bir başarıya imza atarak,18-21 yaş erkek solo kategorisinde  Burdur il ikincisi oldu.

Böylece Ünlü Türk Deyimi olan ''Armut Dibine Düşer''Öz deyişi bir daha  gerçekleşmiş oldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


41.6° / 29.2°
  • BIST 100

    10746,29%0,06
  • DOLAR

    32,84% 0,12
  • EURO

    35,15% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2498,90% 0,38
  • Ç. ALTIN

    4024,53% 1,29