"Hayallerimizi, hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyoruz"

A Milli Takım Teknik Direktötü Fatih Terim ve milli futbolcu Nuri Şahin, Andorra karşılaşması öncesinde basın mensuplarının karşısına geçti.

Spor 5.09.2013 23:02:29 0

A Milli Takım Teknik Direktötü Fatih Terim ve milli futbolcu Nuri Şahin, Andorra karşılaşması öncesinde basın mensuplarının karşısına geçti.

Karşılaşma öncesinde 4 yıl aradan sonra yeniden Milli takımın başında bir maça çıkacağını hatırlatan Fatih Terim "4 yıl önce ayrılmıştık, 4 yıl sonra bu kutsal göreve yeniden geldik" dedi.

Cuma ve Salı günü iki tane çok önemli iki maç oynayacaklarını belirten Terim, "Şansımızın çok az olduğunu ve rakiplerimizin durumuna göre bir yere geleceğimiz bir ortamdayız. En iyi şekilde bitirmeyi hedefleyeceğiz. Hayallerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Çok uzak da olsa bu hayalimizin gerçekleşmesini diliyoruz. Hatta bir çok matematik hesabının yapıldığı bir ortamdayız. Biz çalışacağız, uğraşacağız ve terimizi son saniyeye kadar akıtacağız. Allah izin verirse ben oyuncularıma güveniyorum" şeklinde konuştu.

"Halkımız bizi hiç yalnız bırakmadı"

Ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade eden Terim, şöyle devam etti: "Türk halkı hiçbir zaman Türk milli takımını yalnız bırakmadı. Onlarsız bir Milli takım düşünülemez, onların olduğu bir ortam bizi güçlü kılacaktır. Halkımız hep bizi desteklesin, biz de onlara layık olan bir milli takım ortaya çıkaralım. Bu yıllar içerisinde bir çok önemli işler yapıp zaferlere imza attık. Bugün de olabilir. Allah çalışanın yanındadır. Biz de çalışacağız, didineceğiz ve hayalimizi gerçekleştirmek bizim dileğimiz."

Kayseri`de hep ilklerin yaşandığını vurgulayan Fatih Terim, "Kayseri ile iletişimimiz gayet güzel. Stadı, zemini ve herşeyiyle bize iyi ev sahipliği yapıyor. Burada çok rahat ediyoruz. Yarına çıkacağımız garantisi olmayan bir tabloda bir şey söylemek kolay değil. Nasip neyse, kısmet neyse o olur. Yıllar içerisinde her şeyin cevabını benden net olarak aldınız. Yine ne söylenmesi gerekiyorsa söylerim. Benim burada hangi şartlarda bulunduğum çok aşikar. Israrla başka bir şey aranıyor gibi. Rica etmeme rağmen yukarıdan aşağıya soruyu değiştirerek farklı şeyler soruyorsunuz. 40 senedir sizlerle birlikte çalışan biri olarak maç öncesinde benden bir şeyler almayı ummayın. Bir Brezilya`yı yakalayalım. Kafanızı karıştıran mevzularla ilgili durumlar oluyor. Doğru yolu bulmanın tek yolu var çizgime iyi bakın, zaten cevabımı alırsınız" ifadelerini kullandı.

"Bizden önceki teknik ekibe teşekkür ederiz"

Andorra`yı değerlendiren A Milli Takım Teknik Direktörü Terim "Andorra takımı grubumuzun sonuncu takımı ve güçsüz görünebilir. Rakibimizin herşeyine saygı duyuyoruz. Çok kısa süre içerisinde rakiplerimizi analiz ettik ancak kısa sürede verebileceğimizin maksimumunu oyuncularımıza vermek çok kolay değil. Seyircimizle birlikte coşkulu bir Milli takım ortaya koyacağımıza inanıyoruz. Bizden önceki teknik ekibe teşekkür etmek gerekiyor. Onlar da canla başla çalıştılar" dedi.

"Hep kazanmak zorundayız"

Terim sözlerini şöyle tamamladı: "Hep kazanmak zorundayız. Andorra ile içeride, Estonya ile dışarıda oynuyoruz. Romanya Hollanda ile hiç oynamıyor. Sadece puan olarak geri değiliz, fikstür olarak da geri durumdayız. Bunun için sadece heryerde rakibimizi yenmek zorunda olduğumuzu bize fikstür söylüyor. Evvel Allah oynarız, yeneriz de. Neden olmasın? Eskiye de bakıp şu maçta bir puan olsaydı vs. diye hayıflanmanın da bir anlamı yok. Atılan ve yenen gollerin çok önemli olduğu bir noktadayız. İştahlarından, isteklerinden gayet memnunum oyuncularımın. Sahada da böyle bir takım olacağını düşünüyorum. Romanya maçı da dilerim ki istediğimiz gibi biter. Romanya`yı orada yenmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.


29.7° / 20.1°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64