Hayırsever iş insanı Hakkı Akdeniz’e Cannes’da “İnsanlık Ödülü” verildi

New York’ta yaşayan ve ABD’nin ünlü pizza zincirinin sahibi olan Türk iş insanı Hakkı Akdeniz’e, Fransa’nın Cannes şehrinde “İnsanlık Ödülü” verildi.

Yaşam 24.05.2022 19:03:00 0
Hayırsever iş insanı Hakkı Akdeniz’e Cannes’da “İnsanlık Ödülü” verildi

New York’ta yaşayan ve ABD’nin ünlü pizza zincirinin sahibi olan Türk iş insanı Hakkı Akdeniz’e, Fransa’nın Cannes şehrinde “İnsanlık Ödülü” verildi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen World Influencers and Bloggers Awards, Cannes'da çeşitli alanlardaki olağanüstü yetenekleri onurlandırdı. Ödül alanlar arasında Hayırsever iş insanı Hakkı Akdeniz’in yanı sıra Khaby Lame, Nikkie Tutorials, Alec Monopoly, Madalina Ghenea gibi isimler yer aldı.

Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen World Influencers and Bloggers Awards (WIBA) törenine katılan Hakkı Akdeniz’e evsizlere yönelik yardım çalışmalarından dolayı “İnsanlık Ödülü” verildi. Dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda davetlinin katıldığı törenin bilet satışlarından elde edilen gelirin de Ukrayna’daki savaştan etkilenen çocukların eğitimi için harcanacağı bildirildi.

Diyarbakır’da doğan Akdeniz, çocuk yaşlarda önce Kanada’ya oradan da New York’a gitti ve birçok olumsuzlukla mücadele ederek Champion Pizza zincirini kurmayı başardı. New York’ta uzun süre sokaklarda yaşayan Akdeniz geldiği yeri unutmadı ve 10 yıldan fazla süredir New York sokaklarında kalan evsizlere yardım etmeyi sürdürüyor.

World Influencers and Bloggers Awards, Cannes Film Festivali sırasında 2019'dan beri her yıl düzenlenen, dünyanın birçok ülkesinden kanaat önderlerine verilen en prestijli küresel ödül olarak biliniyor.

“ÖDÜLÜ, İLHAM OLMASI İÇİN KULLANACAĞIM”

Ödül töreninde konuşan Hakkı Akdeniz şunları söyledi: “WIBA ödüllerine aday gösterildiğim ve seçildiğim için onur duydum. Bu inanılmaz ödül için müteşekkirim. Bu ödülü, insanların birbirlerine iyilik yapmalarına ve yardım etmelerine ilham vermesi için kullanacağım, umarım insanlar bunu görür. Ve yine umuyorum ki, herhangi bir yerden başlanılabileceğini ve tıpkı benim yaptığım gibi dünyada büyük etki oluşturabileceklerini anlarlar.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00