HAYMANA`DA `İFTİRA` MÜFETTİŞ RAPORUNA GİRDİ

Ankara`nın Haymana İlçesinde ki bir lise de 100 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen okul müdürü S.K hakkında müfettişlere konuşan öğrenciler, "Bu hocamıza yapılan bir iftiradır." dediler.

16.02.2017 17:38:39 0
HAYMANA`DA `İFTİRA` MÜFETTİŞ RAPORUNA GİRDİ
Ankara'nın Haymana İlçesinde ki bir lise de 100 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen okul müdürü S.K hakkında müfettişlere konuşan öğrenciler, "Bu hocamıza yapılan bir iftiradır." dediler.
 
 
Haymana'da bir lise de okul müdürünün pansiyonda kalan tam 100 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor.
 
"Bu olaylar bir kurgudur. Müdürümüz İftiraya Uğramıştır."
 
Yurtta kalan öğrencilerden M.Ç'nin müfettişlere verdiği ifade de, "Müdürümüz S.K'nın hiç bir şekilde böyle bir eylemde bulunmadığını okul müdürümüze yapılanların tamamen iftira olduğunun bilinmesini isterim. Yurtta arkadaşlar arasında bazen ufak tefek husumetler olurdu. Müdürümüz de bu olaylarda husumet çıkaran öğrencilere odasına çağırır. Onları tatlı bir dille uyarır. Ve babacan bir tavırla barıştırır ve kucaklaştırıldı. Okuldan alınan Felsefe Öğretmeni A.G'yi seven bir kaç öğrenci var idi. Bu olaylar tamamen bunların bir kurgusudur. Bu olayın içerisinde adımın geçmesi ise bir kaç defa okul müdürümüz ile sık sık oturmamız dan kaynaklanmıştır. Okul müdürümüzün bize karşı hiç bir eylemi olmamıştır."
 
"İfade'den önce üzerime baskı yaptılar."
 
Cinsel istismarda bulunulduğu söylenen bir diğer öğrenci F.O ise verdiği ifadesinde şunları söylediğini anlattı. "Okul müdürümüz benim köylümdür. Olayların bu dereceye gelmesi beni son derecede üzmüştür. Yaşanan olaylar ile ilgili ulusal medya da çıkan ifadem ile ilgili 12. sınıflarda ki bir kaç öğrencinin yoğun baskısı oldu. Bu öğrenciler Felsefe Öğretmeni A.G'yi seven öğrenciler olduğunu ve yeniden ifade vereceğimi okul müdürümüzün suçsuz olduğunu ortaya çıkarmak için yapılacak olan her çalışma da yer alacağımın bilinmesini istiyorum. Okulumun değişmesi ya da psikolojik bir destek istemiyorum. Sadece okul müdürümüzün görevine tekrar dönmesini istiyorum. Ayrıca ifadelerimizin ulusal medyaya verilmesi ile ilgili de rahatsız olduğum ayrı bir konu bunun ile ilgili de ailem ve ben şikayetçi olacağız." ifadelerini kullandı.
 
"Oruç tutmak istedik, Müdürümüz bize yemek çıkardı."
 
Bir diğer öğrenci H.G ise yaptığı açıklama da, "Okul müdürümüzün kandil gecesi yanına giden öğrenci ben idim. Müdürümüze arkadaşlar ile oruç tutmak istediğimizi ve bunun ile ilgili sahur yemeği çıkarılıp çıkarılamayacağını sordum. Okul müdürümüzde bunun üzerine sahur yemeği çıkarttı. Felsefe öğretmeni A.G'de bu olayın olduğu gün nöbetçi öğretmendi. Daha sonra ulusal basında yine bir kaç haber çıktığı gerekçesiyle, okul müdürümüz bizi odasına çağırdı. 'Ben size ne yaptım kötülük mü, ben size zorla oruç mu tutturdum.' Bunun üzerine bizler de, 'hayır müdürüm dedik. İlerleyen günlerde çıkan haberlerde Felsefe Öğretmeni A.G'nin bu haberi yaptırdığını gördük. Okul müdürümüz bize maddi-manevi her zaman destek veriyordu. Bu olayda okul müdürümüze iftira atıldığını düşünüyorum." dedi.
 
Öte yandan Haymana Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili geçici gizlilik getirdiğini duyurdu.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/HAYMANA
RÜZGAR HAMZA KABASAKAL-ÖZEL HABER

38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00