Haymana`dan ayrılıp, Polatlı`ya bağlanmak için Dilekçe Verdiler

Haymana`nın 10 köyü Haymana`dan ayrılıp, Polatlı`ya bağlanmak için Ankara`da ki en üst makamlara dilekçe gönderdiler.

27.12.2015 15:03:06 0
 Haymana`dan ayrılıp, Polatlı`ya bağlanmak için Dilekçe Verdiler
 
Her yıl biraz daha küçülen ve sürekli kan kaybeden Haymana’dan 10 köy daha kopmak üzere girişimlere başladı. Haymana’dan Polatlı’ya bağlanmak için TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Ankara Valiliği ve Haymana Kaymakamlığına dilekçe verdiklerini söyleyen Alahacılı Muhtarı Musa Bilen, Çatak Muhtarı Zekeriya Karakuş, Toyçayır Muhtarı Ömer Çufadar, Sırçasaray Muhtarı İbrahim Çelik, Emirler Muhtarı Hasan Onaran, Büyükkonak Muhtarı Murat Çiçek, Küçükkonak Muhtarı Ahmet Yavaş, Kavak Muhtarı Ş. Ramazan Yılmaz, Karapınar Muhtarı Celal Başaran ve Evliyafaki Muhtarı Kemal Karaduman, gelecek sonucu beklemeye başladılar.
    Muhtarlar Haymana’dan Polatlı’ya bağlanmak istemelerindeki gerekçeyi ise ortak görüşleri olarak şu şekilde dile getirdiler; “Bizim sadece kafa kağıtlarımızda Haymana yazıyor. Köyümüzün yüzde 99’u Polatlı’da yaşıyor. Çocuklarımız okumak için orayı tercih ediyor, yollarımızdaki sorunlar bir türlü çözülmüyor, Hizmetlerin çoğunu Polatlı’dan alıyoruz. Oraya bağlandıktan sonra bu hizmetlerin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bizlere birer adet çöp kutusu vererek hizmet olmaz. Herşeyimizle Polatlı’ya gitmişiz zaten. Bir tek nüfus kağıtlarımızda Haymana kalmış. Gerekli girişimleri ve yazışmalarımızı yaptık, gelecek sonucu heyecanla ve merakla bekliyoruz”
 
    10 Köyün daha Haymana’dan ayrılmak istemesi başta Haymana esnafı olmak üzere herkesi kara kara düşündürüyor. Esnaflar buraların da Polatlı’ya bağlanması halinde Haymana'nın daha da küçüleceğini ve başta göç olmak üzere birçok sıkıntının ardı arda geleceğini düşünüyorlar.
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
HABER;RÜZGAR KABASAKAL

27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78