HAYMANALILAR MİLLİ PARK SEVİNCİNİ HAVAİ FİŞEKLERLE KUTLADI

Türkiye?nin ilk Parçalı Milli Parkı Haymana?da kurulacak. Milli Park ilan edildiğini duyan Haymanalılar, havai fişek gösterileri ile sevinçlerini şenliğe dönüştürdüler.

14.02.2015 19:44:36 0
HAYMANALILAR  MİLLİ PARK SEVİNCİNİ   HAVAİ FİŞEKLERLE KUTLADI

Türkiye’nin ilk Parçalı Milli Parkı Haymana’da kurulacak. Milli Park ilan edildiğini duyan Haymanalılar, havai fişek gösterileri ile sevinçlerini şenliğe dönüştürdüler.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT; “Milli Mücadelenin kaderini değiştiren ve bütün dünyaya yeni bir devletin kurulduğunu ilan eden Sakarya Meydan Muharebesi, Haymana İlçesinin bulunduğu topraklarda gerçekti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasında büyük direnişin son kalesi olan bu vatan toprakları üzerinde verilen çetin mücadelenin gelecekte de yaşatılması için sürdürülen “Sakarya Meydan Savaşı Tarihi Milli Parkı” projesi Bakanlar Kurulu’nda kabul edilerek 08 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayınlandı. Milli Mücadele de bu topraklarda 10 bine yakın şehidin 5713’ü Haymana’da canlarını feda etti. Ecdadımıza olan vefa borcumuzun yerine getirilmesinde emeği herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Mustafa Kemal ATATÜRK; “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır.” sözünü 1921 yılında Haymana’da söyledi.

Bu proje ile şehitlikler ihya edilecek, anıt ve çevre düzenlemeleri yapılacak. Uygun yerlere, ziyaretçilerin rahat bir şekilde, ziyaretlerini yapabilmelerine imkan sağlayacak, alt yapı ve bir çok çeşitli tesisler inşa edilecek. Kararın yayınlanmasıyla “ Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı” geçeceği güzergahlar üzerinde bu savaşın izleri, mevzileri, siperleri ve binaları gibi tarihi değerler yaşatılacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda büyük önem taşıyan; Mangal Dağı, Yıldız Dağı, Türbe Tepe, Dua Tepe, Kartal Tepe, Kara Tepe, Sarıçal Dağı Milli Park sınırları içerisinde yer alıyor.

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10680,00%-0,82
  • DOLAR

    32,95% 0,25
  • EURO

    35,28% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2456,69% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00