HDP Eş Genel Başkanlarından Mardin Büyükşehir Belediyesi?ne ziyaret

HDP Eş Genel Başkanlarından, Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Mardin Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Mardin 28.04.2019 10:02:15 0
HDP Eş Genel Başkanlarından Mardin Büyükşehir Belediyesi?ne ziyaret

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Beraberlerinde Mardin Milletvekilleri Ebru Günay, Mithat Sancar, Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Antep Milletvekili Mahmut Toğrul’un da olduğu heyet ile belediye binasına gelen Pervin Buldan ve Sezai Temelli'yi Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ ile birlikte onlarca kişi çiçeklerle karşıladı.

 

Ziyarette ilk olarak konuşan Ahmet Türk, zor bir dönemden geçtiklerini belirtirken, halkın özgürlük ve demokrasi mücadelesi ile bütün sıkıntıları aşacaklarını söyledi. Ahmet Türk, barış, kardeşlik ve eşitlik olmadan sorunların çözümünün mümkün olmadığını ifade etti.

 

''ÜLKENİN TOPLUMSAL BARIŞA İHTİYACI VAR''

 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan urada yaptığı kunuşmada şuları söyledi;

 

 

''Burada Mardin’de olmak Ahmet Türk ve Figen Altındağ arkadaşlarımız ve onların şahsında sizlerle olmak bizim için büyük bir onurdur. Sevgili Ahmet Türk Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı iken görevden alındı ve yerine kayyım atandı. İradenizi gasp eden kayyım başta Mardin olmak üzere atandıkları her yerde sizin ve halkımızın iradesini gasp ettiler. Sadece gasp ile sınırlı da kalmadılar. Aynı zamanda sizin emeğinizi çaldılar, sizin hakkınızı çaldılar belediyenin içinde her şeyi talan ettiler ve büyük bir hukuksuzluğun altına imza attılar. Bütün bunları seçim sürecinde kampanyamızda sizlerle paylaştık. Bundan sonra da yaptıkları bütün usulsüzleri halkımızla paylaşacağız. Sizlere bir kez daha iradenize ve Ahmet Türk’e sahip çıktığınız için teşekkür etmek isterim. Hepinizin yüreğine sağlık. Çünkü gasp edilen sadece Ahmet Bey'in oturduğu koltuk değildi. Gasp edilen sizin iradenizdi.

 

Mardin Türkiye gerçekliğini anlatan Türkiye’nin çok kültürlülüğünü ve bizim zenginliğimizi anlatan nadir kentlerden biridir. Mardin’de sadece Kürtler yaşamıyor. Mardin aynı zamanda bir arada yaşamın örneği olarak Mihelmilerin, Süryanilerin, Ermenilerin, Türklerin ortak yaşadığı bir kenttir.

 

Seçim sürecinde kullanılan dil yanlış bir dildir, seçim sürecindeki kullanılan ve yansıtılan kin ve nefret yanlıştır. Toplum buna müsaade etmiyor, etmeyecektir. Seçim sandıklarından çıkan sonuç bunun bir göstergesidir. Ancak görüyoruz ki seçim sonuçlarından ders çıkarmayanlar aynı anlayışla kutuplaştırma ve ayrıştırmaya devam ediyorlar. Oysa bu ülkenin toplumsal barışa ve demokrasiye ihtiyacı vardır. 

 

Bu ülkenin acil ihtiyacı barıştır, demokrasidir. Bir kez daha bu ülkeyi yönetenlere, siyasi iktidara buradan Mardin’den çağrı yapıyoruz kutuplaştırma ve ayrıştırma zihniyetine son verin. Bu halk bunu seçimlerde size ispat ve beyan etmiştir. O yüzden bu halkı ve toplumsal muhalefeti kabul etmek ve toplumsal muhalefetin önerilerini dikkate almak siyasi iktidarın birincil görevi olmalıdır. Buradan bir kez daha şunun altını çizmek istiyoruz. Evet, bugün Türkiye ne yazık ki adaletin, hukukun, demokrasinin ve demokratik siyasetin ayaklar altına alındığı bir dönemi yaşıyor. Ancak bundan sonrası için adalete dair, hukuka dair, demokratik siyasete dair yapılması gereken neyse onu yapmak zorundayız. 

 

 Bu ülkenin ihtiyacı olan barış ve demokrasiye hep birlikte katkı sunalım diyorum ve hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Sayın Ahmet Türk ve Figen Altındağ arkadaşımızın şahsında hepinize görevinizde başarılar diliyorum'' dedi..

 

Pervin’in ardından söz alan Sezai Temelli de, her türlü seçim hilesi, baskı ve zulme rağmen halkın büyük bir başarıya imza attığını kaydetti. HDP’nin seçim stratejisinin Türkiye halklarına bir demokrasi ve barış seçeneği yarattığını belirten Sezai, “İnanıyoruz ki Türkiye halkları, Türkiye toplumu, kadınları, emekçileri bu seçenekte buluşmaya devam edecektir” diye konuştu.

 

 

Yapılan basın açıklamasının ardından Mardin Büyükşehir Belediye  Başkanı Ahmet Türk, başkanlık odasında Sezai Temelli ve Pervin Buldan'a kayyım döneminde yapılan harcamalara ilişkin detaylı bilgi verdi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00