HDP ESKİ MİLLETVEKİLİ AYSEL TUĞLUK`UN ANNESİNİN CENAZESİNDE OLAY

Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk`un , annesi Hatun Tuğluk`un cenazesinde defin işlemi sırasında olaylar çıktı.Bir Grup cenazenin defin işlemine müdahale ederek gömülmesine engel oldu.

14.09.2017 08:46:03 0
HDP ESKİ MİLLETVEKİLİ AYSEL TUĞLUK`UN ANNESİNİN CENAZESİNDE OLAY

Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un ,  annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinde defin işlemi sırasında olaylar çıktı.Bir Grup cenazenin  defin işlemine müdahale ederek gömülmesine engel oldu.

 

Dün akşam saatlerinde Ankara'da vefat eden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi Ankara Batıkent'teki bir cemevinde yapılan törenin ardından defnedilmek istendi.Hatun Tuğluk'un Defin işlemleri sürerken dışarıdan gelen   bir grup cenazenin gömülmesine tepki gösterdi.

 

Grubun tepkisinin ardından törene gelenler defin işlemine devam ederken, grubun haber vermesi üzerine araba, kamyon ve traktörlerle yüzlerce kişi mezarlığa geldi. Grup daha sonra cenaze törenine katılanlara saldırmak istedi. Grubun saldırısı sonrası polis ekipleri araya girerek olayların büyümesini engelledi.  Törene, HDP Eş Genel Başkanı seçilen Serpil Kemalbay, HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, HDP milletvekilleri ile Tuğluk'un yakınları katıldı. Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Aysel Tuğluk, özel izinle annesinin cenazesine katılmıştı.

 

Olaylı Defin işleminin ardından yazılı basın açıklaması yapan Ankara Valiliği  ise açıklmasında şu ifadelere yer verdi:

 

13/9/2017 tarihinde vefat eden eski Milletvekili Aysel Tuğluk’un annesi, merhume Hatun Tuğluk’un, İncek Mahallesi Mezarlığına defninde, 20-25 kişilik bir grubun sataşma girişimi meydana gelmiştir.

Güvenlik güçleri olaya hemen müdahale ederek gerekli güvenlik tedbirlerini almış ve bu grubu mezarlık alanının dışına çıkarmıştır. Bu olaydan sonra cenaze sahipleri merhume Hatun Tuğluk’un İncek Mahallesi Mezarlığına defninden vazgeçmişlerdir.

Bunun üzerine, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU ile birlikte derhal mezarlık alanına intikal edilmiş ve alınan tedbirler gözden geçirilmiştir. Mezarlık alanında bulunan Milletvekilleri ve merhumenin ailesi ve yakınları ile görüşülüp, cenazenin defni konusunda ailenin alacağı kararın, uygulanması için her türlü tedbirinin alınacağı hususu kendilerine ifade edilmiştir.

 

Ailesi ve yakınları bu konuyu değerlendirmek üzere, bir araya geldiler. Ailenin ve diğer yakınlarının vereceği karara göre defin işlemi yapılacaktır. Valiliğimiz defin işlemleri dahil her türlü yardımı yapacak ve gerekli tedbirleri alacaktır. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

 

Ayrıca, mezarlık alanında definde gelişen sataşma olayı ile ilgili olarak adli ve idari işlem başlatılmıştır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''Denildi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00