HDP GENEL BAŞKANI SEZAİ TEMELLİ NUSAYBİN BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

HDP Eş Genel Başkanı Sezai TEMELLİ, HDP Mardin Milletvekilleri Tuma ÇELİK, Ebru GÜNAY, Pero DÜNDAR ve Van Milletvekili Tayip TEMEL, Mardin Büyükşehir Eş Başkanları Ahmet TÜRK, Figen ALTINDAĞ, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hülya ALÖKMEN ve beraberindeki hey

Mardin 2.08.2019 08:42:16 0
HDP GENEL BAŞKANI SEZAİ TEMELLİ NUSAYBİN BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

HDP Eş Genel Başkanı Sezai TEMELLİ, HDP Mardin Milletvekilleri Tuma ÇELİK, Ebru GÜNAY, Pero DÜNDAR ve Van Milletvekili Tayip TEMEL, Mardin Büyükşehir Eş Başkanları Ahmet TÜRK, Figen ALTINDAĞ, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hülya ALÖKMEN ve beraberindeki heyet Nusaybin belediyesini ziyaret etti.

 

 

Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları  Av.Semire NERGİZ, Ferhat KUT, Meclis Üyeleri ve belediye personelleri tarafından karşılanan HDP Eş Genel Başkanı Sezai TEMELLİ ve beraberindeki heyet  daha sonra başkanlık makamına geçti.


 
"BARIŞ İSTİYORSANIZ BİRAN ÖNCE BARIŞMALISINIZ"


 
Nusaybin Belediye Başkanlığı makamından basın açıklaması gerçekleştiren  HDP Eş Genel Başkanı Sezai TEMELLİ, Kayyum, MGK toplantısı sonuç bildirgesi, Zeytin Dalı, Pençe ve Afrin harekâtı yanı sıra yerel yönetim çalışmalarına ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu.


 
Temelli sözlerine şöyle devam etti; "Kadim halkların, kadim inançların topraklarında yerel yönetimlerde HDP var, biz varız. Bu toprakların bu tarihin bu kültürün farkındalığı ile buradayız. Yerel demokrasi aklımız yerel demokrasi mücadelemiz aslında bir barış mücadelesi, top yekûn bir demokrasi mücadelesidir. Demokrasi mücadelesi dediğimiz içerisinde tarihimiz var kültürümüz var bir arada yaşama irademiz vardır. İşte bunu burada hep birlikte inşa etmek kararlılığıyla buradayız. Yeter ki bu ülke demokrasinin yeter ki bu ülke barışına kavuşsun diye toplumsal barışını bulabilsin diye bu kararlılıkla yol alma çabasındayız. Bu ülkede barış ve barış koridoru dediğiniz meseleler tankla, tüfekle, iha ile olmaz. Barış, halkların bir arada yaşama iradesine saygı ile olur. Barış, bu ülkede Kürtlerle barışmakla olur. Kürtlere düşmanlık yaparak içeride dışarıda Kürtlere yönelik bu savaş dili ile bu savaş aklıyla hareket ederek bu ülkeye Barış gelmez. Barış istiyorsanız bir an önce barışmalısınız.  Barışı burada, Nusaybin'de, Mardin'de tutuklamalardan kurtularak var edeceğiz. Yerel demokrasi ile başladık. Evet, yerel Demokrasi anlayışımız bir arada yaşama iradesidir, yerel demokrasi anlayışımız Türkiye demokratikleşmesi için mücadele etmektir, yerel demokrasi anlayışımız Türkiye'yi her şeyden önce toplumsal barışı sağlayacak demokratik müzakereleri sağlayacak bir demokratik Cumhuriyeti inşa etmekten geçer." dedi.

 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai TEMELLİ'nin basın açıklamasından sonra konuşan Nusaybin Belediye Eş Başkanı  Av.Semire NERGİZ, konuşmasının başında Ferhat KUT'un gözaltına alınma sürecinde verilen destek ve dayanışmadan dolayı herkese teşekkürlerini iletti.Eşbaşkan NERGİZ, ilçedeki alt yapı, üst yapı ve TOKİ Konutları sorunlarını da dile getirdi. TOKİ Konutlarındaki sorunlar ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına çağrıda bulunan NERGİZ, Bakanlık yetkililerini incelemelerde bulunmaları için ilçeye davet etti.



 Nusaybin Belediye Eş Başkanı NERGİZ konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yerel yönetim anlayışımız ve politikamız 3 ilkeye dayanmaktadır. Bu ilkelerimiz, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü anlayış temelindedir. Şehrimizde bu 3 ilkeyi hakim kılmak ve özellikle bir arada yaşama irademizi güçlü tutmak için açıklamalarımızda her seferinde dile getiriyoruz. Yalnız değiliz, el ele verirsek Sayın Eş Genel Başkanımızın dile getirdiği birçok olumsuzluğun son bulacağına inanıyoruz." açıklamasında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN

 

 


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,94% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2445,53% 0,40
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00